Μάχη για τη ζωή δίνει το 10 μηνών βρέφος από την Ηλεία: Κατάγματα, δαγκωματιές και καψίματα από τσιγάρο προκάλεσε ο πατριός – Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για τη φρίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν, μετά τις απολογίες τους, η μητέρα του 10 μηνών βρέφους και ο σύντροφός της, οι οποίοι κατηγορούνται για τη βάναυση κακοποίηση του μωρού που συγκλόνισε την κοινή γνώμη στην Ηλεία.

Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο σύντροφος της μητέρας φέρεται να είναι εκείνος που προκάλεσε τα φρικτά τραύματα στο βρέφος, περιλαμβανομένων δαγκωματιών και εγκαυμάτων από τσιγάρα.

Η νεαρή μητέρα, αν και δεν φέρεται να άσκησε η ίδια σωματική βία, οδηγείται στις φυλακές με την κατηγορία ότι δεν προστάτευσε το παιδί της από τις συστηματικές επιθέσεις, επιτρέποντας στον σύντροφό της να το βασανίζει.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η μητέρα μετέφερε το μωρό στο νοσοκομείο της Ηλείας, φέροντας δεκάδες κατάγματα και μώλωπες. Η αντίδραση των γιατρών, που αντιλήφθηκαν αμέσως την κακοποίηση, θορύβησε τη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να διαφύγει με το παιδί στην αγκαλιά πριν φτάσει η Αστυνομία.

Στην κατάθεση που έδωσε στις αρχές η μητέρα του βρέφους, υποστήριξε πως τα σημάδια προκλήθηκαν μετά από παιχνίδι με τα ξαδέλφια του μωρού, χωρίς να κάνει αναφορά για τον σύντροφό της.

Το 10 μηνών βρέφος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι αρχές εξετάζουν το περιβάλλον του ζευγαριού για τυχόν προηγούμενα περιστατικά βίας.