Παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας φαίνεται ότι υπήρχε στο μικρό διαμέρισμα της Λάρισας όπου έλαβε χώρα η στυγερή μητροκτονία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίσθηκε μιλώντας στο MEGA ο ξάδελφος του μητροκτόνου και αδελφός του δεύτερου κατηγορουμένου για την μεταφορά της σωρού της άτυχης 52χρονης.
Όπως ισχυρίσθηκε οι καυγάδες μεταξύ μητέρας και γιου ήταν συχνοί, με αφορμή τα χρήματα, καθώς ο 21χρονος ήταν άνεργος. Η περίπτωση στην οποία αναφέρθηκε έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο, όταν όπως είπε ο αδελφός του βρέθηκε ενώπιον μιας τέτοιας σύγκρουσης μεταξύ των δύο.
«Ο καυγάς είχε γίνει για χρήματα, πιαστήκανε στα χέρια», είπε για να συμπληρώσει πώς ο δράστης της δολοφονίας ήταν έτοιμος να τη χτυπήσει και αυτό αποφεύχθηκε χάρις στην παρέμβαση του αδελφού του.
Όπως εξηγεί ο 21χρονος είχε πάει να δουλέψει σε ένα ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο, αλλά γύρισε στη Λάρισα. Δε δούλευε και ήταν ένας από τους λόγους που τσακωνόταν με τη μητέρα του.
Τι λέει ο συνήγορος του 22χρονου κατηγορουμένου
Από πλευράς του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου 22χρονου εξαδέλφου, τόνισε επανειλημμένα πως ο εντολέας του δρούσε υπό την απειλή του δράστη ότι θα τον εμπλέξει στην υπόθεση της δολοφονίας, ενώ ισχυρίσθηκε ότι ήταν χάρις στον έντονο διάλογο που προηγήθηκε που οδήγησε στο να καλέσουν οι γείτονες την αστυνομία.
Δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις αρχές
Από πλευράς της πάντως η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι μητέρα και γιος ήταν δύο πρόσωπα παντελώς άγνωστα για την Ελληνική Αστυνομία καθώς δεν την είχαν απασχολήσει ποτέ με κάποια τους υπόθεση.
Το ίδιο τόνισε ότι ισχύει και για άλλου είδους οργανισμούς, όπως κοινωνικές υπηρεσίες, των οποίων η παρέμβαση δεν είχε ζητηθεί ποτέ για κάποιου είδους περιστατικό.
Εξέφρασε δε την έκπληξή της καθώς όπως είπε συνήθως σε τέτοιου είδους εγκλήματα είναι οι ίδιοι οι δράστες που ενημερώνουν την Αστυνομία, ενώ σε αυτή την περίπτωση ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες.
Απολογήθηκε ο δράστης της δολοφονίας
Υπενθυμίζεται ότι ενώπιον ανακριτή και Εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 21χρονος καθ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 52χρονης μητέρας του. Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή, ενώ ο 22χρονος ξάδελφός του, για αύριο στις 13:00.
Ο 21χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία – οπλοχρησία και κατοχή και χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ο 22χρονος ξάδερφός του, που φέρεται να τον βοήθησε να μεταφέρει τη σορό της 52χρονης, διώκεται για υπόθαλψη εγκληματία.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το ρεπορτάζ ο 21χρονος ομολόγησε στους αστυνομικούς την αποτρόπαια πράξη του, ενώ η ΕΛΑΣ ερευνά την εμπλοκή του ξαδέλφου του. «Καυγαδίσαμε άσχημα. Με μισούσε. Δεν με ήθελε.» φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς o 21χρονος. Ο ξάδελφός του φέρεται να ισχυρίστηκε πως ο 21χρονος τον κάλεσε να τον βοηθήσει να μεταφέρουν μπάζα.