Λάκης Γαβαλάς: «Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί»

Μια άκρως ρατσιστική λεκτική επίθεση δέχτηκε ο Λάκης Γαβαλάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν τρεις μοναχοί χωρίς δισταγμό τον ρώτησαν «αν είναι άνδρας ή γυναίκα».

Ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, μιλώντας στην εκπομπή «I Love ΣουΚου» και την Χριστίνα Βουδούρη αποκάλυψε πως η ομοφοβική επίθεση συνεχίστηκε και μέσα στο αεροπλάνο, με τον Λάκη Γαβαλά να τονίζει ωστόσο πως δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά.

Όσα ανέφερε

«Μετά το περιστατικό που έγινε με τους μοναχούς, μου έστελναν μηνύματα πόσο βρώμικοι είναι οι καλόγεροι και της εκκλησίας. με στεναχωρεί γιατί θέλω ο κόσμος να πιστεύει. Πηγαίνω με τη τσάντα μου και γυρίζει αυτός με το στόμα του γεμάτο φαγητό και μου «είσαι άνδρας ή γυναίκα;». Παίρνω και εγώ το κινητό μου και πάω και του λέω «σε καταγράφω, ξανακάνε μου την ερώτηση». Για να μην έχω την ευθύνη ότι καταγράφω κάποιον παράνομα.

Μετά μπήκα στο αεροπλάνο και αυτοί κάθονταν στην πρώτη θέση. Και ξαφνικά μου λένε π@@@ης μέσα στο αεροπλάνο την ώρα που μπήκα, ο ίδιος ο μοναχός. Ταράχτηκα. Δυστυχώς δεν ζητώ συγγνώμη αλλά του τράβηξα το μούσι, γιατί με έπιασε μια κακία. Εκείνη τη στιγμή θεώρησα ότι εκπροσωπώ τους ανθρώπους που πιστεύουν στην εκκλησία. Δεν θα απευθυνθώ στην δικαιοσύνη» τόνισε ο Λάκης Γαβαλάς.

Ποιος είναι ο ιερωμένος που τον προσέβαλε

Έπειτα από την προβολή των δηλώσεών του, ο Ανδρέας Καραγιάννης από το εκκλησία online, δήλωσε ότι ο εν λόγω μοναχός που έβρισε τον Λάκη Γαβαλά έχει ποινικό μητρώο, καθώς στο παρελθόν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χαρακτηριστικά, είπε: «Είναι απαράδεκτα πράγματα, δεν τηρούν τον μοναχισμό, δεν έχουν καμία σχέση με το ορθόδοξο φρόνημα και το ορθόδοξο πνεύμα. Στο Άγιο Όρος εγκαταβιούν και πολλοί καλεσμένοι ως επισκέπτες μοναχοί, δηλαδή προσκαλούνται από τη Ρουμανία, από σλάβικες χώρες, από Ρωσία».

Ο Ανδρέας Καραγιάννης συμπλήρωσε: «Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι στη συντροφιά του γέροντα Αθανάσιου, έχει και ποινικό μητρώο. Είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Δεν προχώρησε η υπόθεση αυτή δικαστικά. Είναι ένα πρόσωπο που είναι γνωστό στην Πατριαρχία των Βαλκανίων, δεν θα πω συγκεκριμένα σε ποια για να μην φωτογραφίσω. Πάντως δεν έχει καμία σχέση με το Άγιο Όρος, δεν εκπροσωπεί το Άγιο Όρος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βγει και η ιερά κοινότητα με ανακοίνωσή της να καταδικάσει το γεγονός αυτό».

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για επισκέπτη μοναχό από τη Σερβία.