Κύκλωμα εκβιαστών: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη συμμετοχή Δημοσίων Υπαλλήλων σε υπόθεση διαφθοράς η οποία ερευνάται από τις αρμόδιες αρχές καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτά τα φαινόμενα και τη στάση κάθε επίορκου υπαλλήλου, που εμπλέκεται.

Απαιτείται οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή αλλά και σε κάθε άλλη σχετική καταγγελία. Ζητάμε σε όλες αυτές τις υποθέσεις, να αποδοθούν όλες οι ευθύνες, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ανεξάρτητα από τη θέση που μπορεί να κατέχει κάθε εμπλεκόμενος. Για εμάς οι επίορκοι υπάλληλοι με τις απαράδεκτες και καταδικαστέες πράξεις τους έχουν θέσει τον εαυτό τους απέναντι από κάθε τι συλλογικό και ανθρώπινο και δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να αμαυρώνουν με τη στάση τους, τους υπόλοιπους υπαλλήλους.

Θεωρούμε αυτονόητη την αναστολή της συνδικαλιστικής ιδιότητας και την απομάκρυνση από τα συνδικαλιστικά όργανα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και γενικότερα κάθε εμπλεκόμενου.

Ζητάμε:

Την άμεση και ταχύτατη ποινική και πειθαρχική διερεύνηση των υποθέσεων και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Τη δημιουργία ισχυρού θεσμικού πλαισίου διαφάνειας και λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα της Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεχίσει να στηρίζει όλες και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται και διεκδικούν με το κεφάλι ψηλά, που αγωνίζονται και δεν «ξεπουλιούνται». Απαιτεί οι επίορκοι και οι διαπλεκόμενοι να έχουν ΑΜΕΣΑ τις συνέπειες του Νόμου. Είναι βέβαιο πως δεν έχουν καμία θέση ανάμεσα στους χιλιάδες υπαλλήλους που με εντιμότητα και ευσυνειδησία επιτελούν το έργο τους.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.