Κύκλωμα εφοριακών: Ποσά και ονόματα στο μπλοκάκι της διευθύντριας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο τετράδιο υπάρχουν πολλά ονόματα επιχειρηματιών της περιοχής, ενώ αναφέρονται ποσά από 250 έως και 10.000 ευρώ.

 Χαλκίδα: «Εχει λεφτουδάκια, άσε να τον φοβίσουμε» – Οι συνομιλίες του κυκλώματος των εφοριακών

Η βασική κατηγορούμενη για την υπόθεση φέρεται να σημείωνε αναλυτικά τι θα χρειαστεί για τον οικογενειακό της προϋπολογισμό, τις διακοπές, αλλά και τις δαπάνες για σουπερμάρκετ, υπολογίζοντας κάποια έξοδα βάσει των χρημάτων που θα εισέπραττε από επιχειρηματίες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της διευθύντριας ανέφερε ότι τα εν λόγω ποσά έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ και τίποτα περισσότερο.

Χθες, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των συλληφθέντων που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση. Η διευθύντρια και ακόμη μία υπάλληλος της Εφορίας Χαλκίδας κρίθηκαν προφυλακιστέες, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

Εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, έδωσε την Παρασκευή ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής. Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Παράλληλα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στη ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.