“Καβγάς” Πατούλη με Αγοραστό

Έκπληξη προκάλεσε στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό, το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με ανακοίνωσή του, που φέρει τον τίτλο «Το κράτος και οι Περιφέρειες, που διαχειρίζονται και τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, οφείλουν να αντιληφθούν πως πρέπει επιτέλους να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική πολιτική προστασία στη χώρα», ταυτίζει καταρχήν το κεντρικό Κράτος με τις Περιφέρειες και εμπλέκει κατά δεύτερον τις Περιφέρειες στη χρηματοδότηση των δήμων για την Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, σε σημείο της ανακοίνωσης-δήλωσης, ο κ. Πατούλης σημειώνει: «Το κράτος και οι Περιφέρειες, που διαχειρίζονται και τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού, οφείλουν ν’ αντιληφθούν ότι πρέπει επιτέλους να διαθέσουν τα κατάλληλα κονδύλια για μία αποτελεσματική Πολιτική Προστασία στη χώρα». Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την ανακοίνωση του κ. Πατούλη, ο κ. Αγοραστός εξέφρασε την έκπληξή του και πρόσθεσε: «Πρόκειται για άνευ ιστορικού προηγούμενου παραποίηση της πραγματικότητας, αλλά και πρωτοφανές θεσμικό ατόπημα.

Είναι δυνατόν δήμαρχος για 11 συναπτά χρόνια και επί τριετία πρόεδρος της ΚΕΔΕ να δηλώνει ότι τα χρήματα των 325 Δήμων δεν τα χειρίζονται οι εκλεγμένες δημοτικές Αρχές; Συνειδητοποιεί άραγε τι λέει; Συνειδητοποιεί ότι κινούμενος μονότονα με βάση το μοτίβο «πάντα φταίει κάποιος άλλος» δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες ούτε στη χώρα μας ούτε στην Αυτοδιοίκηση ούτε στην κοινωνία;».