Η Κατερίνα Διδασκάλου κατέθεσε στη δίκη του σκηνοθέτη Κωστόπουλου: “Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα”

Την προσωπική της περιπέτεια με τον Κώστα Κωστόπουλο περιέγραψε η ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου. Στον αντίποδα, η Μαρία Τζομπανάκη και η τραγουδίστρια Ιρένε Τροστ, που κατέθεσαν υπέρ του σκηνοθέτη.
«Εκείνη τη στιγμή μένεις παράλυτος. Δεν το πιστεύεις ότι συμβαίνει. Και εκ των υστέρων έρχεται ο τραυματικός απόηχος. Δεν είναι εύκολο να μιλήσεις για αυτό, αισθάνεσαι ντροπή, αναρωτιέσαι μήπως φταις εσύ, μήπως έκανες κάτι, φόρεσες κάτι; Και αυτό είναι απαράδεκτο». Με αυτά τα λόγια η Κατερίνα Διδασκάλου κατέθεσε τη δική της εμπειρία με τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο για βιασμό.

Η ηθοποιός στάθηκε στο πλευρό της καταγγέλλουσας Έλενας Αθανασοπούλου, την οποία γνώρισε στο πλαίσιο της υπόθεσης, δηλώνοντας πως η προσωπική της εμπειρία την έκανε να την πιστέψει. «Αυτόπτης μάρτυρας δεν ήμουν. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να πω ότι την κοπέλα την πίστεψα γιατί μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο. Μπήκε στο καμαρίνι μου και μου είπε ότι τον καυλ*** πολύ…ξέρετε είναι τραγικό να νιώθεις ένοχος γιατί κάνεις καλά τη δουλειά σου, να κανείς μια ερωτική σκηνή και ο άλλος να φαντασιώνεται ότι το θέλει και να προβάλει τη φαντασίωση του..» υποστήριξε, περιγράφοντας την προσωπική της εμπειρία και αρνούμενη τον ισχυρισμό του Κ. Κωστόπουλου ότι είχαν ερωτικές σχέσεις.

Όπως είπε, η γνωριμία της με τον κατηγορούμενο έγινε στη σειρά «Έρωτας», ενώ περιέγραψε πως μπήκε στο καμαρίνι της ενώ εκείνη άλλαζε. «Σε μια καθημερινή σειρά με 10-15 σκηνές, ο τελευταίος που περίμενα να εμφανιστεί είναι ο σκηνοθέτης που η θέση του είναι στο κοντρόλ» εξήγησε και συνέχισε: «Του χτυπούσε απέξω μια κοπέλα και του έλεγα «είναι έξω κόσμος», ήμουν σε σοκ και αυτός μου έλεγε «σσσς» και ολοκλήρωσε… για αυτό πιστεύω απόλυτα αυτό που είπε η κοπέλα….».

Πρόεδρος: Δεν έκανε κάποια κίνηση..

Μάρτυρας: Ήρθε πάνω μου, τον απώθησα. Μαζεύτηκα για να μειώσω το σωματικό μου εύρος και δεν πτοήθηκε. Ήταν κοντά μου.

Πρόεδρος: Δεν προσπάθησε να διεισδύσει όμως…

Μάρτυρας: Και αυτό προσπάθησε … στο ΣΕΗ είπα ότι αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας και αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εκλείπουν από το χώρο μας. Ότι είναι ντροπή και για τα νέα παιδιά.

Πρόεδρος: Γιατί δεν τον καταγγείλατε τότε;

Μάρτυρας: Εκείνη την εποχή είχα τρία παιδιά πολύ μικρά, στην εφηβεία και στο δημοτικό, ήμουν με το σύντροφο μου. Καμία φορά νιώθεις ένοχος ο ίδιος για λάθος λόγους. Μήπως έκανα κάτι που προκάλεσε; Ναι, τότε δεν το είπα. Το ανέφερα αργότερα στο ΣΕΗ, πολύ πριν το metoo.

Πρόεδρος: Στο χώρο έχετε ακούσει άλλα περιστατικά για τον ίδιο;

Μάρτυρας: Δυστυχώς ναι. Για τη κυρία Γιαννάτου. Όχι μόνο από γυναίκες. Ήρθαν και άνδρες και που είπαν ότι ήταν δυσάρεστος.

Τζομπανάκη: «Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση».

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκαν επίσης η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη και η τραγουδίστρια Ιρένε Τροστ, οι οποίες στην επαγγελματική τους πορεία γνώρισαν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη. Και οι δυο υποστήριξαν πως πιστεύουν τα όσα έχουν καταγγελθεί.

Συγκεκριμένα, η Μαρία Τζομπανάκη έκανε λόγο για έναν πολύ καλό επαγγελματία και άνθρωπο, με τον οποίο γνωρίζονται από το 2001, ωστόσο αρνήθηκε να μιλήσει για την καταγγέλλουσα: «Δε θέλω να μιλήσω για μια γυναίκα που ήρθε κι έκανε καταγγελία. Δεν ξέρω τι έχει περάσει στη ζωή της. Ήρθε εδώ και ορκίστηκε κι εγώ δε θα μιλήσω εναντίον καμίας γυναίκας. Εγώ ήρθα εδώ να μιλήσω για τον Κωστόπουλο. Θα εκπλαγώ αν ακούσω ότι συνάδελφοι μου τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Έχω δώσει όρκο και ήρθα να καταθέσω όσα γνωρίζω για τον ίδιο».

Υποστ. Κατηγορίας: Αν σας έλεγα για τις περιπέτειες του κ. Κωστόπουλου;

Τζομπανάκη: Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει κουμάντο στο κρεβάτι του.

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτή είναι η ηθική σας προσέγγιση στη ζωή…

Τζομπανάκη: Το ποια είμαι και το ποια είναι η κοινωνική μου ταυτότητα φαίνεται από το παιδί μου. Σε εσάς μιλάω! Εμείς στην Κρήτη λέμε «στο αδύναμο άλογο κολλάνε οι αλογόμυγες».

Τροστ: «Εκείνος δεν λέει ψέματα»

Από την πλευρά της, η Ιρένε Τροστ υποστήριξε: «Δεν πιστεύω ότι εκείνος λέει ψέματα. Για αυτό είμαι εδώ». Καταθέτοντας περιέγραψε τη γνωριμία της με την καταγγέλουσα το 2011 σε μια βραδινή έξοδο στο βίλα Μερσέντες μετά το περιστατικό του βιασμού.  «Την κυρία Αθανασοπούλου τη γνώρισα ένα βράδυ μετά το θέατρο. Μου τη σύστησε ο κύριος Κωστόπουλος ως μια φίλη. Υπήρχε πολύ φιλικό κλίμα μεταξύ τους. Σαν γυναίκα θα μιλήσω, όταν κάποιος σε έχει βιάσει ένα χρόνο πριν, είναι οξύμωρο να βγαίνεις με το βιαστή σου…» είπε.

Υπεράσπιση: Όταν σας τη σύστησε, διαπιστώσατε απέχθεια; Ήταν μαγκωμένη;

Τροστ: Το κλίμα ήταν παρά πολύ φιλικό μεταξύ τους.

Υπεράσπιση: Στη συνέχεια της νύχτας έμειναν μακριά ο ένας από τον άλλο;

Τροστ: Όχι ήμασταν όλοι κοντά. Ήταν ένα φιλικό και χαλαρό κλίμα.

Υποστ. Κατηγορίας: Γιατί λέτε ότι εκείνη λέει ψέματα;

Τροστ: Αν είχα βιαστεί θα το είχα καταγγείλει κατευθείαν…

Υποστ. Κατηγορίας: Αυτές οι γυναίκες που είχαν το σθένος μετά από τόσα χρόνια…

Τροστ: …το σθένος το βρίσκεις μετά από δέκα χρόνια;

πηγή: news247.gr