Κασσελάκης εναντίον Τσίπρα: Στήριξέ με χωρίς παιγνίδια!

Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση μετά τα μεσάνυχτα, στην οποία καλεί τον πρώην πρωθυπουργό να «έρθει να αναλάβει» αλλιώς να σταματήσει να τον «υπονομεύει», φράση που αντικαταστάθηκε στην πορεία από το «στήριξέ με χωρίς παιχνίδια».

Στο περιθώριο του πολέμου ο οποίος έχει ξεφύγει πέρα από κάθε όριο και δύσκολα αναχαιτίζεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή, για να μαζέψει στη συνέχεια την ανάρτηση και να προχωρήσει σε νέα εκδοχή της χωρίς την επίμαχη φράση, το οποίο προδίδει τον πανικό της Κουμουνδούρου ώστε να μην ανοίξουν απόψε οι πύλες της… κολάσεως.

Η 1η ανάρτηση που διέγραψε ο Κασσελάκης:

Η νέα ανάρτηση:

«Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω τις ίδιες ακριβώς.

Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις). Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί. Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία. Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.

Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;

Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης: Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.

-Με καταστατικό συνέδριο.

-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.

-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.

-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.

-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα – άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα. Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;»

Νωρίτερα, το απόγευμα της Παρασκευής, αντί η “φωτιά” να τεθεί υπό… έλεγχο, έδειξε να επεκτείνεται και στο θέμα των συνδρομών. Μετά το μήνυμα της οικονομικής διεύθυνσης σε βουλευτές το βράδυ της Τετάρτης να συνδράμουν με δάνειο ή δωρεά για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων στα κομματικά μέσα (Αυγή και Κόκκινο) για τον μήνα Ιούνιο, ακολούθησαν πληροφορίες και διαρροές που ανέφεραν πως από τους «87», που είχαν υπογράψει το πολιτικό κείμενο κριτικής στον Στέφανο μόνο μία βουλευτής (φέρεται να είναι η Όλγα Γεροβασίλη) από τους επτά της λίστας και δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ανταποκρίθηκαν.

Μάλιστα, οι πληροφορίες που διακινούνταν συμπεριελάμβαναν και τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ούτε ο πρώην πρωθυπουργός έχει ανταποκριθεί ακόμη.

Κύκλοι Τσίπρα απάντησαν οργισμένα κάνοντας λόγο για «χυδαιότητα», επισημαίνοντας παράλληλα πως ο πρώην πρωθυπουργός αυτονόητα θα συμβάλει μόλις επιστρέψει από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

Ειδικότερα, οι κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν:

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλ.Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Κουμουνδούρου (απευθυνόταν προς την κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη) περί τους 10 βουλευτές, με αρκετούς όμως ακόμα να διαβεβαιώνουν ότι θα έκαναν το αργότερο έως τη Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι ζητήθηκε εσπευσμένα να υπάρξει αυτή η οικονομική στήριξη για να μην χαθούν ρυθμίσεις που έχουν γίνει με τον ΕΦΚΑ και την εφορία – κάτι που τελικά κατέστη δυνατό, με όσα χρήματα μαζεύτηκαν έως την προθεσμία που υπήρχε.