Κακοποίηση ζώου: Γατάκι με κομμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του – Το έκανε «άνθρωπος» εκτιμά κτηνίατρος

Φρικτή ήταν η εικόνα που αντίκρυσε κτηνίατρος στη Θεσσαλονίκη όταν είδε γατάκι να έχει χάσει τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο προηγήθηκε κακοποίηση του ζώου.

Το γατάκι μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Κυριάκου Αγαθαγγελίδη και στην αρχή ο γιατρός πίστεψε ότι το ζώο είχε υποστεί κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Ωστόσο, μετά από την εξέταση, ο κ. Αγαθαγγελίδης κατάλαβε ότι κάποιος «άνθρωπος» είχε κόψει τα πόδια του άτυχου ζώου.

«Διαπίστωσα, όμως, ότι οι τομές είχαν γίνει με αιχμηρό αντικείμενο. Το σημείο της τομής ήταν ευθύ, τέτοιες τομές δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε με νυστέρι», δήλωσε ο Κυριάκος Αγαθαγγελίδης στον ALPHA.

Έστειλε τις φωτογραφίες σε καθηγητές πανεπιστημίου

Ο κ. Αγαθαγγελίδης συνέχισε τη σοκαριστική περιγραφή του, λέγοντας ότι: «Εκτιμώ ότι το γατί ήταν σε όρθια θέση όταν έγινε το περιστατικό. Οι κακώσεις δεν ήταν συνηθισμένες. Έστειλα τις φωτογραφίες σε καθηγητές στο πανεπιστήμιο της Καρδίτσας και μου είπαν ότι είναι από ανθρώπινο χέρι».

Στη συνέχεια, ο κτηνίατρος μίλησε για την τωρινή κατάσταση του ζώου και πώς αυτό μπορεί να επιβιώσει με τα σοβαρά τραύματα που έχει υποστεί.

«Το σχέδιο είναι να του βάλουμε προσθετικά μέλη. Σε αυτή τη φάση προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε από δευτερογενείς λοιμώξεις, τον υποβάλαμε χθες σε πολύωρο χειρουργείο, θα του κάνουμε και αξονική τομογραφία για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα οστά του», εξήγησε ο κτηνίατρος.

Το θετικό από αυτή τη φριχτή υπόθεση είναι ότι πολλοί έχουν δηλώσει τη διαθεσιμότητά τους να υιοθετήσουν το γατάκι.

ΠΗΓΗ: in.gr