Η Βούλα Κεχαγιά θεωρεί πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς

«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί» και επιβεβαιώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς» επισήμανε σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βουλά Κεχαγιά.Η Βούλα Κεχαγιά μιλώντας στο Mega και το Νίκο Ευαγγελάτο σημείωσε ότι «από ‘δω και πέρα μπορούμε, με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πειστεί, καθώς είχαμε και μόλις δύο μήνες ανέφελης πορείας σε σχέση με τα εσωκομματικά μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Φλεβάρη είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό. Από ‘κει πέρα, όμως, είχε διαρκώς ανοδική πορεία κι έφτασε στο 15%, το οποίο είναι ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε συμβεί στο κόμμα και πόσο τραυματίστηκε τους προηγούμενους 11 μήνες, με την πολύ οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές. Μας επηρέασε κι εμάς η αποχή. Ωστόσο, είμαστε ξεκάθαρα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τη στιγμή που κάποιοι έλεγαν ότι θα είμαστε τρίτοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες δημοσκοπήσεις» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά, η κα. Κεχαγιά ανέφερε:
«Οι ευρωεκλογές επέφεραν τεκτονικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που βιώνουν, οι συνθήκες ζωής έχουν δυσκολέψει. Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τις δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις είναι γιατί οι πολίτες στρέφονται προς την άκρα Δεξιά, πανευρωπαϊκά. Να αναλογιστούμε για το πού οφείλεται η συντηρητικοποίηση του κόσμου και γιατί τον εκφράζουν πρόσωπα από την άκρα Δεξιά που, αν μη τι άλλο, προκαλούν».«Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένων των όσων είχαν προηγηθεί. Είναι ένα αποτέλεσμα που επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρωταγωνιστική δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου και της Αριστεράς. Και από `δω και πέρα μπορούμε, με το κατάλληλο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα, να πείσουμε τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν πειστεί, καθώς είχαμε και μόλις δύο μήνες ανέφελης πορείας σε σχέση με τα εσωκομματικά μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στις 24 Φλεβάρη είχε μονοψήφιο δημοσκοπικό ποσοστό. Από `κει πέρα, όμως, είχε διαρκώς ανοδική πορεία κι έφτασε στο 15%, το οποίο είναι ένα καλό ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς το τι είχε συμβεί στο κόμμα και πόσο τραυματίστηκε τους προηγούμενους 11 μήνες, με την πολύ οδυνηρή ήττα στις εθνικές εκλογές. Μας επηρέασε κι εμάς η αποχή. Ωστόσο, είμαστε ξεκάθαρα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, τη στιγμή που κάποιοι έλεγαν ότι θα είμαστε τρίτοι, ανάμεσα σε αυτούς και κάποιες δημοσκοπήσεις».
«Οι διασπαστικές δυνάμεις πάτωσαν. Δεν βρήκαν καμία ανταπόκριση στην κοινωνία και στον κόσμο της Αριστεράς. Τους πέρασε μέχρι και το κόμμα της κ. Λατινοπούλου. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, θα πρέπει να αναλογιστούν αν αυτό που έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο κόμμα τους, μέσα από το οποίο αναδείχτηκαν και πήραν και τις 11 βουλευτικές έδρες, ήταν σωστό ή αν θα πρέπει να διατηρούν την κατοχή αυτών των εδρών».Για τη ΝΔ και τα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ
«Η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από το ότι η αντιπολίτευση που άσκησε στην κυβέρνηση της ΝΔ έπιασε τόπο. Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ έχει χαρακτηριστικά αντίδρασης και δυσφορίας της κοινωνίας, στο οποίο είχαμε και εμείς τη δική μας συμβολή. Μένει να πείσουμε τους πολίτες ότι θα έχουμε ένα ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα τους εκφράζει.
Η κυβέρνηση πήρε ένα μάθημα στις ευρωεκλογές. Αυτή η πτωτική πορεία της ΝΔ θα συνεχιστεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από το κόμμα του κ. Μητσοτάκη. Και στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν τις προκηρύξει ο κ. Μητσοτάκης, θα είμαστε η διεκδικήτρια δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα κερδίσει και τη διακυβέρνηση της χώρας».​