συριζα
Άμεση και έντονη η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα στην ανακοίνωση υπουργοποίησης Αποστολάκη

Την άμεση και οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση τοποθέτησης του Βαγγέλη Αποστολάκη στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Όπως μάλιστα ανέφεραν πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αποστολάκης την περασμένη Δευτέρα είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του Νίκου Χαραδαλιά και μάλιστα στο αναβαθμισμένο χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι «μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία».

Τότε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές από την Κουμουνδούρου, ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

«Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη» τονίζουν με νόημα από τον ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν λέγοντας «ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».