ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε χαμηλότερα επίπεδα έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη χθεσινή   συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς η αγορά έχασε το ανοδικό momentum των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, στη διάρκεια των οποίων ο βασικό δείκτης κατέγραψε συνολικά κέρδη 2,94%. Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις βραχυχρονίων κερδών, οδηγώντας την αγορά κάτω από τα επίπεδα των 1.300 μονάδων, με τον τζίρο να υποχωρεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.293,73 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,52%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.309,90 μονάδες (+0,73%) και κατώτερη τιμή στις 1.292,34 μονάδες (-0,63%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 71,21 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 16.897.381 μετοχές.

«Λουκέτα» σε 17 επιχειρήσεις στη Ζάκυνθο από την ΑΑΔΕ

«Λουκέτο» για 48 ώρες και τα αντίστοιχα πρόστιμα επέβαλε σε 17 επιχειρήσεις, κυρίως εστίασης, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ που βρίσκεται στη Ζάκυνθο  και διεξάγει ελέγχους.

Τα 17 «λουκέτα» μπήκαν σε μία μόνο μέρα ελέγχων. Η πλειονότητα των παραβάσεων αφορούσε στη μη έκδοση αποδείξεων, ενώ αρκετά καταστήματα δεν διαβίβαζαν τις αποδείξεις μέσω του e-send. Οι έλεγχοι των κλιμακίων, τα οποία έχουν πάει στη Ζάκυνθο από άλλες περιοχές, θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Εξάλλου, προχθες συνελήφθη το πρωί στη Ζάκυνθο από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, κατηγορούμενος για δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ιδιώτης επιχειρηματίας ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.