συντάξεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα η επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία ζητά την καταβολή 13ης σύνταξης από τον ΕΦΚΑ, την επαναφορά του ΕΚΑΣ καθώς και της κατώτερης σύνταξης.

«Είναι γνωστό ότι λόγω του μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος  και της κρίσης  που προκλήθηκε από τον οικονομικό εκτροχιασμό 2004-2009, η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε έπληξε και τους συνταξιούχους με μειώσεις  αλλά κυρίως με την αναστολή 13ης και 14ης σύνταξης» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησης, στην οποία και προστίθεται:

«Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν  «έφτανε» για τους δήθεν προοδευτικούς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι σε περίοδο πλεονασμάτων αντί να επαναφέρουν, έστω την 13η σύνταξη τις κατάργησαν (13η και 14η) τελείως με τον ν.4387/16 και επιπλέον έπληξαν ιδιαίτερα τους μικροσυνταξιούχους με την κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και της κατώτερης πλαφόν των 486 ευρώ στην σύνταξη».

Ο βουλευτής ζητά απαντήσεις αναφορικά με το αν ο υπουργός προτίθεται να εξετάσει τις τρεις προτάσεις για κανονική 13η σύνταξη, κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ και ΕΚΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους». ­