Η «Ελπίδα του Θρόνου» της Ιαπωνίας έρχεται στην Αθήνα

Η πριγκίπισσα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Χανέντα του Τόκιο με εμπορική πτήση, ταξιδεύοντας μέσω Βρετανίας πριν φτάσει στην Αθήνα, ανακοίνωσε ο Αυτοκρατορικός Οργανισμός Οικογενειακών Υπηρεσιών.

Η πριγκίπισσα θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και θα παραστεί σε εορταστική εκδήλωση για την 125η επέτειο της φιλικής σχέσης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το πρόγραμμα της πριγκίπισσας ως την 1η Ιουνίου, περιλαμβάνει επισκέψεις σε πλείστα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως η Ακρόπολη, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Ιερά Μονή Αγίας Φανερωμένης στην Σαλαμίνα και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης στην Κέρκυρα.

 

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στην Εθνική Πινακοθήκη, με επίτιμη καλεσμένη την Πριγκίπισσα Κάκο, για τον εορτασμό τόσο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού, όσο και της επετείου 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας, παρουσία των υπουργών Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν της πριγκίπισσας.

Ποιά είναι

Η πριγκίπισσα που μιλάει άπταιστα τη νοηματική γλώσσα  είναι  κόρη του Διαδόχου Ακισίνο ,ανηψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο και δισέγγονη του Αυτοκράτορα Χιροχίτο .

Η 30χρονη πριγκίπισσα, χαρακτηρίζεται από τους Ιάπωνες ως «Νταϊάνα της Ανατολής», ίσως και κάτι παραπάνω. Tην αποκαλούν «Ελπίδα του Θρόνου» και, όχι τυχαία, όταν έκλεισε τα 20 της χρόνια, το 2014, στο παλάτι βρέθηκαν 80.000 άνθρωποι για να τα γιορτάσουν.

 Η πριγκίπισσα Kako   ανέλαβε τα επίσημα καθήκοντα που εγκατέλειψε η μεγαλύτερη αδερφή της πριγκίπισσα Μako, η οποία ζει στη Νέα Υόρκη με τον κοινό θνητό σύζυγό της.