Η δόση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα  θα σκότωνε και… τέσσερις ενήλικες!
Το μάτι της μάνας κοιτάζει στην άβυσσο ή πρόκειται για την ίδια την άβυσσο;

Η δόση κεταμίνης (περίπου 6 mg), που η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι  χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ικανή, σύμφωνα με τους ειδικούς, να σκοτώσει τέσσερις ενήλικες. Το άτυχο κοριτσάκι, το οποίο εκτιμάται ότι έφυγε από τη ζωή εντός 20λέπτου το αργότερο, ξεψύχησε με βασανιστικό τρόπο αφού σύμφωνα με τους ειδικούς η εν λόγω ποσότητα κεταμίνης «τρελαίνει» τον ανθρώπινο οργανισμό, πολύ περισσότερο αυτόν ενός παιδιού, και προκαλεί επιληπτικές κρίσεις.

Είναι συγκλονιστικό ότι, με βάση τη δικογραφία, η 33χρονη είχε σχεδόν προαναγγείλει το θάνατο της 9χρονης στους γιατρούς, μία μέρα πριν με αφορμή τα μικρότερα επεισόδια που έκανε το ταλαίπωρο παιδί. «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Αυτά ήταν τα λόγια της σε γιατρούς και νοσηλευτές την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας, μία εξέλιξη που αιφνιδίασε τους πάντες καθώς τα ευρήματά  δεν οδηγούσαν σε κανένα νέο μεγάλο επεισόδιο, το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού.

Τα λόγια και κυρίως η ψυχραιμία της ακόμα και όταν οι γιατροί έδιναν μάχη για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή είναι κάτι που μνημονεύεται ως κάτι αξιοσημείωτο από τους μάρτυρες της δικογραφίας.

Από τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, όμως, προκύπτει και η «μεθοδικότητα» που χαρακτήριζε τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου, όλο το διάστημα της νοσηλείας του παιδιού, φροντίζοντας να παραμείνει σε μονόκλινο δωμάτιο, η αγωνία της να πληροφορηθεί τεχνηέντως αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό ενώ παράλληλα, είχε αναλάβει η ίδια τη σίτιση του επικαλούμενη ότι είχε γνώσεις και μπορούσε να σιτίσει το παιδί της, το οποίο είχε γαστροστομία.

Η Πισπιρίγκου δήλωσε ότι γνώριζε να χορηγεί τα φάρμακα από τη γαστροστομία και γι’ αυτό αποφασίστηκε να τα δίνει η ίδια στο παιδί.

Μέσα στο νοσοκομείο το παιδί παρουσίασε νέα επεισόδια και εξαιτίας αυτών δόθηκε εντολή στο νοσηλευτικό προσωπικό να σταματήσει την χορήγηση των φαρμάκων η Πισπιρίγκου αλλά να το κάνει αποκλειστικά η νοσοκόμα.

Η 33χρονη μητέρα έμεινε ατάραχη ακόμη και όταν εκδηλώθηκε το τελευταίο επεισόδιο στην 9χρονη, στις 29 Ιανουαρίου. «Λίγο πριν από τις 2.30 μία από  τις νοσηλεύτριες αντιλαμβάνεται την Πισπιρίγκου να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο.

Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα που εκείνη δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Όταν η νοσηλεύτρια κατάλαβε ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε την γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού.  Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο, είδαν ότι το παιδί είχε κυάνωση, ήταν απνοικό και τόσο η γιατρός όσο και η νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν, ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει, όταν πέσουν οι σφυγμοί. Το παιδί διασωληνώθηκε και πάλι και λίγο αργότερα 15.50 κατέληξε».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε χθες υπό δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Αμίλητη και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι πέρασε πρώτα την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και κατόπιν της ανακρίτριας, από την οποία και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση της. Η προσαγωγή της στα δικαστήρια έγινε υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων.

Μέχρι στιγμής η ίδια φέρεται να επιμένει στην αθωότητα της, δεν δείχνει καμία πρόθεση ομολογίας, απεναντίας φέρεται ότι θα επιχειρήσει να αντικρούσει τα ευρήματα και σίγουρα θα αποπειραθεί να τα αποσυνδέσει από εκείνη.

Στηρίζει τη Ρούλα η οικογένεια της

Στην αθωότητα της Ρούλας πιστεύουν η μητέρα και η αδερφή της, σε συνεντεύξεις που έδωσαν μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις. «Μεγάλη αδικία διότι είναι μία μάνα που έχει χτυπηθεί ανελέητα από τη μοίρα, μία μητέρα υπόδειγμα και θα είμαστε πάντα στο πλευρό της. Δεν έχει προλάβει ακόμα να ξεσπάσει, να πενθήσει τη μεγάλη της αγάπη, την Τζωρτζίνα» λέει η αδερφή της.

Από την πλευρά της η μητέρα δήλωσε: «Η Ρούλα έκλαιγε όταν πέθαναν τα παιδιά. Πονούσε, ούρλιαζε όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, κάτι που δεν έκανε ποτέ. Επειδή η Τζωρτζίνα δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και επικοινωνούσαν με τα μάτια. Αν η Ρούλα ήθελε να κρατήσει τον άντρα της περισσότερο δεν θα σκότωνε την Τζωρτζίνα. Έτσι  δεν θα διέλυε την οικογένειά της. Δεν θα είχε κανένα κέρδος. Η Ρούλα τα υπεραγαπούσε τα παιδιά της. Παντού μαζί της. Δεν τα άφηνε. Κάθε μέρα πλυμένα, κάθε μέρα ταϊσμένα. Η Μαλένα της έλεγε ”με αγαπάς μαμά; Είμαι το καλύτερο παιδί του κόσμου”. Ετσι και η Τζωρτζίνα. Δεν το πιστεύω ότι το παιδί μου έχει κάνει κάτι. Εχει την απόλυτη στήριξή μας. Μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα είμαι δίπλα της».

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκονται ακόμα δύο άτομα, τα οποία αναμένεται να κληθούν σε δεύτερο χρόνο για κατάθεση και είναι πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον. Βασικό ζητούμενο της έρευνας είναι να εντοπιστεί από πού ή ποιον προμηθεύτηκε η 33χρονη τις ποσότητες κεταμίνης που φέρεται να χορήγησε στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Για το λόγο αυτό ξεσκονίζονται κινητά και υπολογιστές.