«Είναι η εποχή των γλυκισμάτων και των εκλεκτών φαγητών. Αι απογευματιναί και τα τσάϊα εις την ημερησίαν διάταξιν. Τα κέϊκ εκθρονίζουν ημέραν με την ημέραν τα κουλουράκια, τα τσουρέκια, τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρουνα. Νομίζω ότι διά τας ημέρας τουλάχιστον αυτάς έπρεπε να γίνωνται προς διατήρησιν των Ελληνικών εθίμων μας.
Η πουδίγκες των Άγγλων μένουν επί αιώνας τώρα το κατ’ εξοχήν γλύκισμα των Χριστουγέννων και ταξειδεύουν εις όλον τον κόσμον ενθύμιον της πατρίδος των.
Ας διατηρήσωμεν λοιπόν και ημείς τα γλυκά μας των ημερών αυτών, με τα οποία αι μάμμαι μας έκαμναν γλυκυτέρας τας πικρίας της δουλείας».
Καλλιρόη Παρρέν, Εφημερίς των Κυριών, Περίοδος Β’, Αθήναι, Νοέμβριος 1911.
Καλλιρρόη Παρρέν: Πτυχιούχος δασκάλα, ιδρύτρια του Λυκείου των Ελληνίδων, δημοσιογράφος, η πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, φλογερή αγωνίστρια φεμινίστρια, η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια, τουλάχιστον στη δημόσια αρένα, σύζυγος του Ιωάννη Παρρέν, ιδρυτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκδότρια της «Εφημερίδος των Κυριών», η πρώτη Ελληνίδα εκδότρια. Η Εφημερίς, η πρώτη ελληνική εφημερίδα που φτιαχνόταν από γυναίκες και απευθυνόταν σε γυναίκες. Κυκλοφόρησε 1106 τεύχη, από το 1887 έως το 1917. Ανάμεσα στα πολλά και θαυμαστά που έγραφε η Παρρέν ήταν και η στήλη «Νοικοκυριό και Κουζίνα». (Το πιθανότερο είναι πως είναι δική της. «Διά τα ανυπόγραφα άρθρα ευθύνεται η συντάκτης αυτών Κα Καλλιρρόη Παρρέν», σημειώνεται στο πρωτοσέλιδο).
“Άλλη μια πρωτιά, λοιπόν,αναφέρει στο σημείωμά του ο αρχισυντάκτης του Γαστρονόμου Α.Ρέντουλας, αυτή της κουζινογράφου”.