Γλυκά Νερά: Οι προσαχθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε δοκιμαστική πτήση drone που πιθανόν προκάλεσε την πυρκαγιά

Ένα drone φαίνεται να είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Βρέθηκε από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην καρδιά του δάσους αναποδογυρισμένο.

Τέσσερις προσαγωγές έγιναν στο Α.Τ Παιανίας για τη φωτιά. Οι προσαχθέντες είναι ένας χειριστής, δύο υπάλληλοι και ο διευθυντής της εταιρίας, στην οποία ανήκε το drone. Και οι τέσσερις φέρονται να συμμετείχαν σε δοκιμαστικές πτήσεις στο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, χάνοντας τον έλεγχο του.

Πάνω από 100 πυροσβέστες με 25 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 9 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, έπεσαν πάνω στο πύρινο μέτωπο, προκειμένου να μην προλάβει να κάψει μεγάλο τμήμα του Υμηττού.

Το χρονικό

Η φωτιά ξεκίνησε στις 2.20 το μεσημέρι στην περιοχή των Γλυκών Νερών σε πευκόφυτο λόφο, κοντά στην περιφερειακή οδό του Υμηττού και γρήγορα εξαπλώθηκε με κατεύθυνση την Αγία Παρασκευή. Η κινητοποίηση πυροσβεστικής και τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν άμεση και η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν 105 πυροσβεστες με 26 οχήματα, 6 πεζοπόρες ομάδες, 7 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Το έργο κατάσβεσης συνέδραμαν μηχανήματα πολλών δήμων και εθελοντές.

Από το 112 εστάλη μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους της περιοχής. Μιάμιση ώρα μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, είχε οριοθετηθεί.

πηγή: ertnews.gr