ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΙΑΔΗΣ

«Η δύναμη που έχει το ΜέΡΑ 25 δεν είναι καθόλου αμελητέα και γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Π», ο βουλευτής του κόμματος στο Ηράκλειο Γιώργος Λογιάδης και εκ νέου υποψήφιος.

Ο βουλευτής καλεί όλους τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις εκλογές και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ρήξης με την ψήφο τους, προκειμένου την επόμενη ημέρα όλα να είναι αλλιώς.

Ο κ. Λογιάδης επεξηγεί τη λογική της «ρήξης», αναλύει όσα έχουν ειπωθεί αναφορικά με τον «Οδυσσέα» και τη «Δήμητρα», ενώ περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την ευθύνη που αισθάνεται ο ίδιος να εκπροσωπεί τους πολίτες μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη έχει ως εξής:

Ερ.: Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία κ. Λογιάδη. Γιατί να ψηφίσει ένας πολίτης ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη;

Απ.: Γιατί εμείς δεν τσακωνόμαστε για την εξουσία ούτε για το ποιος θα τα κάνει χειρότερα. Εμείς μαχόμαστε στη θεωρία της Ρήξης. Ρήξη για εμάς είναι η Δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα.

Από την τροφή, μέχρι το Πανεπιστήμιο και τους χώρους εργασίας. Υπάρχει το αφήγημα των τριών μνημονιακών κομμάτων, που τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος από τους τρεις έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια ουσιαστικά βάζοντας μπροστά στα μνημόνια.

Και υπάρχει και το δικό μας το αφήγημα, η δική μας η εκτίμηση, η δική μας η ανάλυση, η οποία λέει: ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας τον Αύγουστο του 2018 που μας πάει μέχρι το 2060, που είναι το πιο βαρύ, το πιο αδίστακτο απ’ όλα τα μνημόνια, που ουσιαστικά μας έχει καθηλώσει. Έχουμε αυτή τη στιγμή ένα ΑΕΠ, ένα εθνικό εισόδημα πραγματικό, λιγότερο κατά 20% σε σχέση με το 2007, ένα χρέος 50% μεγαλύτερο.

Και η επόμενη συγκυβέρνηση, που θα μαγειρέψουν μεταξύ τους τα τρία μεγάλα κόμματα, θα έχει στόχο τη δημοσιονομική πειθαρχία, άλλη μια φορά μια νέα μορφής λιτότητας. Σε αυτή τη χώρα που πέρασε τα πάνδεινα τα τελευταία 13 χρόνια των μνημονίων.

Από το 2016-17 και μετά έχουμε μια μόνιμη λεηλασία που βασίζεται σε τρία πράγματα: Το Χρηματιστήριο Ενέργειας που δεν είναι χρηματιστήριο είναι ένα καρτέλ ενέργειας, τον Ηρακλή, το όνειδος με τα κόκκινα δάνεια και το Υπερταμείο. Κανένας από τα τρία αυτά κόμματα δεν θα καταργήσει τίποτα από αυτά.

Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη λέμε ότι ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα παιδιά μας που δεν έχουν φύγει ακόμα στη χώρα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να επιστρέψουν άλλα, είναι κατάργηση αυτών των τριών μηχανισμών λεηλασίας της ελληνικής πραγματικότητας.

Ερ.: Μια «Οδυσσέας» μια «Δήμητρα» δεν έχουν μπερδευτεί λίγο οι ψηφοφόροι

Απ.: Μπορεί, αλλά είναι εύκολο να ξεμπερδευτούν όλα.  Άλλωστε έχουμε συνηθίσει με τις προτάσεις μας, να προκαλούνται οι αντιδράσεις του συστήματος κι όχι των πολιτών. Το σύστημα δεν θέλει να χάσει τη βολή του.

Όμως εμείς δεν θέλουμε αυτή την «κανονικότητα». Είναι δηλαδή «κανονικότητα» ο εργαζόμενος να χάνει το σπίτι του, στους πλειστηριασμούς και να αγοράζει γάλα με pass και είναι «παράδοξο» το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ, που προτείνει τον «Οδυσσέα», τον σχηματισμό δηλαδή μιας δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα αντικαταστήσει τον εγκληματικό “Ηρακλή” της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και θα βάλει φρένο στην πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα;

Η πρώτη φορά ΡΗΞΗ είναι απαραίτητη απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που έχει αποφασίσει να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους λίγους πλούσιους ακόμα πλουσιότερους. Με αυτό το δεδομένο φυσικά και η κοινωνία μπορεί να ενστερνιστεί τη φιλοσοφία του ΜέΡΑ25 και να πιστέψει πραγματικά ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.

Όσον αφορά στο  «Δήμητρα», οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε όλους τι είναι η πρόταση που από το 2019 έχει καταθέσει το ΜέΡΑ25 και η ΝΔ την ανακάλυψε τώρα! Το σύστημα «Δήμητρα» είναι ένα δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε ευρώ, μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών καθώς και ιδιωτών μεταξύ τους.

Μέσω του συστήματος αυτού όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι δωρεάν και μπαίνει τέλος «στο χαράτσι των τραπεζών», την προμήθεια, δηλαδή, που λαμβάνουν για κάθε συναλλαγή.

Αυτό είναι το σύστημα «Δήμητρα» . Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Και φυσικά δεν πρόκειται για κανένα «νέο νόμισμα».

Ξεκινά ως μια Δημόσια Δωρεάν Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Συναλλαγών σε ευρώ που δίνει διέξοδο σε νοικοκυριά κι επιχειρήσεις από το ληστρικό αντίστοιχο των τραπεζών, προσδίδει βαθμούς ελευθερίας στην πολιτεία για στοχευμένες παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής αλλά και παρεμβάσεις στοχευμένης τόνωσης της ζήτησης σε περιόδους, που αυτό απαιτείται, λειτουργεί ως ταμιευτήριο για τους πολίτες, με καλύτερους όρους απ’ ό,τι το τραπεζικό σύστημα, ενισχύει την εγχώρια παραγωγή, μειώνει το κόστος μιας μελλοντικής τραπεζικής κρίσης, και τέλος, αυξάνει τις άμυνες της δημοκρατίας μας απέναντι στις μισανθρωπικές και καταστροφικές επιταγές τρόικας και ολιγαρχίας.

Αλλά ποιοι θέλουν να χάσουν τις προμήθειες οι τράπεζες;

Ερ.: Τέσσερα χρόνια βουλευτής. Τι έχετε κρατήσει από αυτή την περίοδο;

Απ.: Την τεράστια ευθύνη που νιώθεις όταν είσαι μέσα στο κοινοβούλιο.

Τα αιτήματα που θέλεις να μεταφέρεις και την αγωνία των πολιτών, φορέων που ζητούν από εσένα να βρεις τη λύση.

Το ότι μέσα στη Βουλή «κάποιοι έχουν επιλεκτική ακοή».

Το «μονόλογο κωφών»….

Όμως όσο και μερικοί να κάνουν ότι δεν ακούνε, εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε.

Το Μέρα25 στην πρώτη του εμφάνιση στη Βουλή, με έξι βουλευτές, αλλεπάλληλες ερωτήσεις στάθηκε απέναντι στην πληθώρα των νομοσχεδίων των 156 βουλευτών της ΝΔ και έφερε στην επιφάνεια αιτήματα από όλη την Ελλάδα. Το ΜέΡΑ25 έγινε η «φωνή» κι αυτό έχω κρατήσει ως βουλευτής. Επίσης τις προσωπικές σχέσεις.

Την εγκαρδιότητα και τον σεβασμό που αναπτύχθηκε μεταξύ των  συναδέλφων μου στη Βουλή από όλους τους χώρους.

 Ερ.: Πώς βιώνετε την προεκλογική περίοδο με το δεδομένο πως το 2019 δεν είχατε σχεδόν καμία σχέση με τέτοιες διαδικασίες;

Απ.: Με την ίδια ένταση. Ποτέ δεν έχασα την επαφή με τους πολίτες. Έχω κάνει τόσους πολλούς φίλους σε όλα τα χωριά του Ηρακλείου από τη μια άκρη στην άλλη.

Η προεκλογική περίοδο για έναν υποψήφιο βουλευτή δεν είναι μια «ξύλινη» διαδικασία και σας διαβεβαιώ καθόλου τυπική, τουλάχιστον έτσι τη βιώνω προσωπικά.

Ακόμα και να μην σε στηρίζει κάποιος πολιτικά είναι σημαντικές οι ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται.

Με το να ακούς την διαφορετική άποψη ή να μεταφέρεις την δική σου θέση, σε εξελίσσει.

Βέβαια δεν σας κρύβω ότι την πρώτη φορά που μπαίναμε στα καφενεία, δεν μας γνώριζε σχεδόν κανείς. Σε αυτή την προεκλογική μάχη το ΜέΡΑ25 ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ είναι αναγνωρίσιμο και κάθε ημέρα από τις επαφές που έχουμε καθημερινά το βλέπουμε «να μεγαλώνει».

Ερ.: Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Απ.: Η δύναμη που έχει σήμερα το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ δεν είναι καθόλου αμελητέα και γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα.

Στις εκλογές του 2019 στην Κρήτη, ΜέΡΑ25 εμπιστεύθηκαν σχεδόν 14.000 πολίτες. Τώρα είναι πρόθυμοι να ακούσουν περισσότεροι. Μην ξεχνάτε ότι το ΜέΡΑ25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ είναι ένας νέος πολιτικός σχηματισμός που δέχεται και τα ανελέητα πυρά της προπαγάνδας.

Είμαστε αισιόδοξοι,  κάθε μέρα σε κάθε γωνιά του Ηράκλειου, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, το ΜέΡΑ25 -Συμμαχία Για τη ΡΗΞΗ εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι ψηφοφόροι όλων των ηλικιών, που πιστεύουν μαζί με εμάς ότι ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!