Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν – με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα – τα δύο αδέρφια 15 και 17 ετών, μετά τις απολογίες τους για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός σταθμάρχη του μετρό. Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός, που βρέθηκε επίσης ενώπιον του ανακριτή και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, αδικήματα που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι δύο ανήλικοι κατηγορούνται για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κακούργημα για το οποίο πάντως δεν προβλέπεται προφυλάκιση, οπότε ήταν αναμενόμενη η απόφαση και η συζήτηση επικεντρώθηκε στους περιοριστικούς όρους.
Τα αδέρφια, που με βάση το βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται να χτυπούν με μανία τον 54χρονο υπάλληλο, εμφανίστηκαν μετανιωμένα για την πράξη τους. Υποστήριξαν ωστόσο ότι αρχικά ήταν σε άμυνα και στη συνέχεια επιτέθηκαν. Ακόμη ισχυρίστηκαν πως η επίθεσή τους ήταν αποτέλεσμα της άδικης συμπεριφοράς του σταθμάρχη, επειδή τους προκάλεσε. Ζήτησαν συγγνώμη και είπαν ότι θα το κάνουν και μπροστά στο θύμα.
Στους δύο ανηλίκους επιβλήθηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ έκαστος και της επιτήρησης από επιμελητή κοινωνικής αρωγής για όσο διάστημα εκείνος κρίνει.
Όπως δήλωσε ο συνήγορός τους Κωστας Δημόπουλος, «ζήτησαν μια ευκαιρία και την πήραν. Έχουν μετανοήσει πλήρως για την πράξη τους. Θεωρώ ότι επικράτησε η δικαιοσύνη».