Γερουλάνος κατά Δούκα: «Εγώ όταν κατέβηκα στον Δήμο, δεσμεύτηκα ότι θα μείνω και έμεινα»

Στο OPEN μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, όπου είπε πως το κόμμα δεν φοβήθηκε ποτέ τις δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ άφησε αιχμές όταν ρωτήθηκε για την υποψηφιότητα Δούκα.

«Οι υποψηφιότητες είναι ένα λογικό επακόλουθο όταν ανοίξει τέτοια διαδικασία, αλλά από αυτά εμείς έχουμε βγει πιο δυνατοί, έχουν ακουστεί απόψεις, έχει γίνει πολιτική ζύμωση, ανοίγουν θέματα που αφορούν την κοινωνία, θα μιλήσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, αυτό μας ενδιαφέρει και το πόσες είναι οι υποψηφιότητες δεν θα το θυμάται κανείς την επόμενη ημέρα» είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Για τις ευρωεκλογές

«Δεν πετύχαμε τον στόχο μας, ο στόχος ήταν η δεύτερη θέση και δεν τον πετύχαμε όταν διαλύονταν δύο κόμματα δίπλα μας, άρα ήταν χαμένη ευκαιρία» τόνισε, μιλώντας για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ερωτηθείς εάν έφταιξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, απάντησε: δεν είναι θέμα ενός προσώπου, από την ώρα που ανοίγει η συζήτηση ο πρόεδρος παίρνει τις πρωτοβουλίες που θεωρεί σωστές για το κόμμα, δική του πρωτοβουλία ήταν. Ο Παύλος Γερουλάνος συνέχισε: υπήρξαν οργανωτικά προβλήματα, δεν αξιοποιήθηκαν όλοι, το μήνυμά μας δεν κατεβαίνει στην κοινωνία, επικοινωνιακά υπήρξαν λάθη.

«Ένα κόμμα πρέπει να παρουσιάζει στην κοινωνία μια ηγετική ομάδα που ο πολίτης να αισθάνεται ότι όσα λέει μπορεί να τα κάνει πράξη, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε από την αρχή. Αφήσαμε πολλούς πόρους ανεκμετάλλευτες, ενώ οι ιδέες μας ήταν καλές» πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

«Δεν θέλω να βάλω τοξική διάθεση στον διάλογο, τα όργανά μας μπορούν να δυναμώσουν πολύ» σημείωσε και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για «θέμα ενός προσώπου».

Τι είπε ο Παύλος Γερουλάνος για την υποψηφιότητα Δούκα

Απαντώντας στην ερώτηση «προς τα πού πρέπει να πάει το ΠΑΣΟΚ και ποια να είναι η ταυτότητά του» είπε πως η εξουσία πρέπει να διαχέεται όσο πιο κοντά στην κοινωνία γίνεται και να λογοδοτεί στην κοινωνία. Αναφέρθηκε στην τοπική αυτοδιοίκηση, που, όπως είπε, λειτουργεί πολλές φορές σαν «μακρύ χέρι της κυβέρνησης».

ΠΑΣΟΚ: Πληθαίνουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία, τι θα κάνουν Γιαννακοπούλου-Διαμαντοπούλου

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα Χάρη Δούκα, είπε ότι δεν θα σχολιάσει συνυποψηφίους του, αλλά πρόσθεσε ότι «όταν κατέβηκα στον Δήμο δεσμεύτηκα ότι θα μείνω 4 χρόνια στον Δήμο και έμεινα 4 χρόνια στον Δήμο».

«Σίγουρα στις εκλογές πρέπει να πάμε με έναν πόλο που θα πείσει τον λαό ότι έχει ένα σχέδιο για τη χώρα και μπορεί να το υπηρετήσει. Για εκείνους που λένε για σενάρια συναίνεσης ή συνεργασίας, τους ρωτάω πάντα πώς θα το κάνουμε και δεν μου απαντά κανείς, άρα αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας» σημείωσε για τα περίσυγκόλλησης κομμάτων.