Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Παρασκευής, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καραβάδος της Κεφαλονιάς.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 09:30, ενώ κοντά βρίσκονται οικισμοί.
Ήδη ήχησε το «112», καλώντας όσους βρίσκονται σε Καραβάδο, Δοριζάτα και Κεραμειές να απομακρυνθούν προς Αργοστόλι.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούν για την κατάσβεσή τους.
Οι δυνάμεις στην περιοχή έχουν ενισχυθεί και συγκεκριμένα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 16ης ΕΜΟΔΕ, 7 οχήματα, εθελοντές, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
Φωτιά τώρα στην Κεφαλονιά, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις με 10 εναέρια – Εκκενώνονται τρία χωριά κοντά στο Αργοστόλι, ήχησε το 112
Σύμφωνα με το meteo στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και 5 μποφόρ.
Το μήνυμα του 112
Ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος ανέφερε μιλώντας στο ertnews.gr ότι εικάζουν πως πρόκειται για εμπρησμό γιατί εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες εκ των οποίων μόνο η μία είναι ακόμη ενεργή.
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε 10 μέτρα από τα σπίτια.
«Είχαμε τρεις φωτιές. Λογικά είναι εμπρησμοί. Αντιμετωπίσαμε τις δύο εστίες και τώρα παλεύουμε για το τρίτο μέτωπο. Καίει κοντά σε σπίτια. Δεν μας ευνοεί ο καιρός».
Δείτε φωτογραφίες