Φωτιά στην Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το επίμαχο σκάφος – Οργή κατοίκων

Το σκάφος αναψυχής που φέρεται να εμπλέκεται στη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στην Υδρα κατέπλευσε στη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Φέρεται μάλιστα να υπάρχει κατάθεση καπετάνιου διπλανού σκάφους που βρισκόταν επίσης αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού και είδε το συμβάν. Πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι η επίμαχη θαλαμηγός είναι ναυλωμένη από υπηκόους Καζακστάν.

Νωρίτερα το ανακριτικό τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος είχε ζητήσει από το Λιμενικό τα στίγματα και στοιχεία όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, καθώς υπήρχαν εξαρχής καταγγελίες που ανέφεραν ως αιτία της πυρκαγιάς την πυροδότηση φωτοβολίδας ή πυροτεχνημάτων από επιβαίνοντες σε σκάφος.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή στην περιοχή είχε ένδειξη «4», κάτι που καθιστά απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός, σύμφωνα με τη πυροσβεστική διάταξη 9 του 2024. Η φωτιά έχει πλέον, το μεσημέρι του Σαββάτου, τεθεί υπό έλεγχο, καθώς από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο σημείο εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια.

Οργή κατοίκων

Έκδηλη ήταν η οργή των κατοίκων, την οποία μετέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Κουκουδάκης.

«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος», είπε ενώ δήλωσε πως η δημοτική αρχή θα κινηθεί νομικά κατά των εμπρηστών.