Εξιχνιάστηκε κλοπή «μαμούθ» στο Αιτωλικό: Ταυτοποιήθηκαν τρεις δράστες για τα χαμένα κοσμήματα

Τέλος στο μυστήριο της διάρρηξης που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σπίτι της περιοχής έδωσαν οι μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού.

Μετά από αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένη προανάκριση, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν πλήρως τα στοιχεία τριών ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση ξεκίνησε από το περιστατικό της 9ης Σεπτεμβρίου 2025. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οι τρεις κατηγορούμενοι —δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός— παραβίασαν την κατοικία ενός άνδρα στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού.

Αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν κοσμήματα και τιμαλφή, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στα 4.500 ευρώ.Η πορεία των ερευνών. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος κινήθηκαν μεθοδικά, συλλέγοντας μαρτυρίες και αξιοποιώντας ευρήματα από τον τόπο της διάρρηξης.

Η επιμονή των αρχών απέδωσε καρπούς, οδηγώντας στην ταυτοποίηση των δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Η δικογραφία που υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές περιλαμβάνει λεπτομερή στοιχεία για τη δράση των τριών ανδρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.