Στη ΜΕΘ παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο εξάχρονος που τραυματίστηκε σοβαρά το μεσημέρι της Κυριακής ενώ παρακολουθούσε αγώνες καρτ, στο κέντρο της Πάτρας.
Το thebest.gr μίλησε με τον πατέρα του 6χρονου έξω από τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων. Με τρεμάμενη φωνή, και αγωνία για τα επόμενα 24ωρα ο πατέρας τόνισε πως ακόμη δεν έχει δει το βίντεο με το συμβάν.
«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως «είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το κάρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». «Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα. Οι γιατροί του είπαν πως η αξονική/μαγνητική τομογραφία στον γιο του δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στον κεφαλάκι του, κάτι που εκτιμάται θετικά. Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», συμπλήρωσε. Δίπλα στο παιδί βρίσκεται από την πρώτη στιγμή που διεκομίσθη στο ΠΓΝΠ ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης.
«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του» δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.
Υπενθυμίζεται πως προσήχθησαν πέντε άτομα και λίγο αργότερα συνελήφθησαν. Μάλιστα για το συμβάν ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας.
Ο διευθυντής γενικής οικογενειακής ιατρικής στο γενικό νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ο οποίος βρισκόταν ως θεατής στην πλατεία Γεωργίου, ήταν ο πρώτος γιατρός που έσπευσε στο περιστατικό.
Ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιγράφει στο THEBEST τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα και τις δραματικές προσπάθειες να μεταφέρουν στους ώμους το παιδί σε ασφαλές σημείο και να το επαναφέρουν καθώς – όπως λέει και ο ίδιος – είχε πέσει σε κώμα.
Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός του καρτ
Την ίδια ώρα σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός του καρτ που έπεσε πάνω στο παιδάκι. «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο newsauto.gr.