Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αντικείμενο τις επιδοτήσεις που φέρεται να έλαβε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρώην στέλεχος της ΝΔ Καλλιόπη Σεμερτζίδου καθώς και μέλη της οικογένειάς της, έδωσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Η παραγγελία δόθηκε με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας, βάσει του οποίου η κ. Σεμερτζίδου καθώς και άλλα επτά μέλη της οικογένειάς της, φέρεται να έλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ κατά την περίοδο 2019 – 2024 επιδοτήσεις ύψους 2,5 εκ.ευρώ.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα αναμένει και το πόρισμα της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, μετά την έρευνα που πραγματοποίησε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, από όπου άντλησε στοιχεία για περίπου 10 πρόσωπα (μεταξύ των οποίων και η κ. Σεμερτζίδου) τα οποία επίσης φέρονται να έλαβαν επιδοτήσεις από τον Οργανισμό για «δραστηριότητες» τους στην περιοχή της Θεσσαλίας.
Πηγή: naftemporiki.gr