Ευρωεκλογές: Πώς κλείνουν την προεκλογική εκστρατεία τα κόμματα

Η ώρα της κάλπης των Ευρωεκλογών φτάνει και τα κομματικά επιτελεία εντείνουν την προσπάθεια για την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης και τον περιορισμό της αποχής.

Οι τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν απόψε και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν εκ νέου τα διλήμματα της επικείμενης αναμέτρησης, εστιάζοντας πρωτίστως στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων.

«Ραντεβού» στο Σύνταγμα δίνουν απόψε από το κυβερνών κόμμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας. Το «γαλάζιο» σύνθημα είναι «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» και αυτό που τονίζεται είναι πως πρέπει να έχει η Ελλάδα ισχυρή φωνή στην Ευρώπη την επόμενη μέρα.

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα πραγματοποιεί την τελευταία του προεκλογική ομιλία απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Η Αχαΐα άλλωστε ενδιαφέρει ιδιαιτέρως την Κουμουνδούρου, καθώς για πολλά χρόνια  ήταν ένας «πράσινος» νομός, στην πορεία πρώτο κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις τελευταίες εκλογές βάφτηκε «γαλάζιος».

Στην Κρήτη θα ολοκληρώσει την προεκλογική εκστρατεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ειδικότερα σήμερα θα μιλήσει στο Ηράκλειο, όπου να σημειωθεί πως στις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ήταν δεύτερο κόμμα ξεπερνώντας τον ΣΥΡΙΖΑ (το ίδιο είχε συμβεί στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι).

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει απόψε στις 20.30 σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου (κεντρική πλατεία Μαλεσίνας), του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας.