Να αφιερώσει η Βουλή ένα αφιερωματικό έτος στην οδική ασφάλεια με στόχο τον μηδενικό αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων και με δράσεις που θα τεθούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ζητά με επιστολή του προς την επιτροπή της Βουλής αρμόδια για την Οδική Ασφάλεια, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο Άγιος Χριστόφορος».
Όπως ανέφερε ο Σταύρος Πολέντας, πρόεδρος του συλλόγου, «έχουμε προτείνει στις δράσεις αυτές να συμμετάσχουν ως συνδιοργανωτές τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της χώρας και των ΑΕΙ, καθώς και τα αρμόδια υπουργεία που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια».
Μάλιστα, ο κ. Πολέντας έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της μόνιμης επιτροπής της Βουλής, Γιώργο Ουρσουζίδη, ζητώντας του να συντονίσει τις δράσεις με στόχο να υπάρξει «το κίνητρο που θα αφυπνίσει και ευαισθητοποιήσει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου και ειδικότερα τους νέους, δεδομένου ότι και ο Ο.Η.Ε. με ψήφισμα της 11-05-2010 της Γενικής Συνέλευσής του ανακήρυξε την δεκαετία 2011-2020 ως δεκαετία δράσεων για την οδική ασφάλεια και κάλεσε τις κυβερνήσεις να φιλοξενήσουν εκδηλώσεις υψηλής προβολής του εν λόγω θέματος».
Σημειώνεται πως στον νομό Χανίων, στην περιοχή Νεραντζιά Βουκολιών του δήμου Πλατανιά, δημιουργήθηκε με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών (επί υπουργίας Π. Παυλόπουλου), ένας μοναδικός χώρος, αφιερωμένος στη μνήμη των τροχαίων θυμάτων. Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν βρεθεί οι Πρόεδροι της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Παπούλιας και Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο γ.γ. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών με την κεντρική επιτροπή του, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδος Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλής, ενώ στο Πάρκο Τροχαίων Δυστυχημάτων Χρήστου Πολέντα από το 2011 με απόφαση του γ.γ. του Ο.Η.Ε., Μπαν Κι Μουν, φιλοξενείται το μοναδικό παγκοσμίως μνημείο του Ο.Η.Ε. για την οδική ασφάλεια. Τα μέλη του συλλόγου μέχρι σήμερα έχουν πληθώρα δράσεων με στόχο τη μείωση των τροχαίων και την αντιμετώπιση της μάστιγας αυτής, με συμμετοχή νέων αλλά και μαθητών σχολείων (δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων) καθώς και φοιτητών.