Αναβάλλονται οι εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σαρωτικές αλλαγές και οι δραματικές εξελίξεις που έχουν προκύψει λόγω της πρωτοφανούς για τα δεδομένα της χώρας θεομηνίας, έχουν δημιουργήσει και σειρά πολιτικών ανατροπών.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη από χθες το βράδυ επικρατούσε έντονος προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το αν θα μπορούσε ή αν έπρεπε να πραγματοποιηθεί η εσωκομματική διαδικασία αύριο και μεθαύριο, με δεδομένο πως ήδη από πλευράς κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας είχαν αρχίσει μια σειρά από ακυρώσεις.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις στο ΣΥΡΙΖΑ κι αφού είχαν ακουστεί διαφορετικές απόψεις, κατέληξαν στο να αναβάλλουν κατά μία εβδομάδα τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 17 Σεπτεμβρίου κι εφόσον δεν αναδειχθεί κάποιος νικητής, ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι με γραπτή δήλωση του ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Παππάς είχε ζητήσει την αναβολή των εκλογών αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, από παντού απούσα, “νίπτει τας χείρας” της». Ο πρωθυπουργός πρέπει να προστατεύσει τη χώρα και την κοινωνία και να μη τυρβάζεται περί άλλων. Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση».

Την αναβολή των διαδικασιών εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει και ο Στέφανος Τζουμάκας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.  Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που δηλώνει την αλληλεγγύη του στους πληγέντες, τόνισε ότι υπάρχουν «διαχρονικές ευθύνες» για το ότι οι υποδομές, η προστασία και η πρόληψη «δεν αποτελούν προτεραιότητες παρόλο που αφορούν στη ζωή, στη διαβίωση και στην ασφάλεια όλων μας. Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Στέφανος Τζουμάκας σημείωσε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει έμπρακτα και με κάθε μέσο τις περιοχές και τους ανθρώπους που δοκιμάζονται.