Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα»- ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Την Πέμπτη αναμένεται να κάνει την… εμφάνιση της στη χώρα μας η “Δωροθέα”. Η νέα κακοκαιρία μας επιφυλάσσει βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες. Μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά, το βαρομετρικό θα είναι χαμηλό από αύριο (Τετάρτη) ενώ η αισθητή θα γίνει η εμφάνιση της ”Δωροθέας” από το απόγευμα της Πέμπτης. Πάντως η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, όπως τόνισε ο έμπειρος μετεωρολόγος.

Αναλυτικά, σχυροί, νοτιοανατολικοί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ αναμένονται την Τετάρτη (28/02) στο Ιόνιο, ενώ στο υπόλοιπο κομμάτι της χώρας προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Την Πέμπτη, στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη την Πέμπτη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, με το ξέσπασμα της κακοκαιρίας.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις και από το απόγευμα τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στο πλαίσιο της κακοκαιρίας “Δωροθέα”. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά. Τη νύχτα θα σημειωθούν εκ νέου βροχές στα νησιά του Ιονίου.