ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Η κυβέρνηση απορροφά το 90% των αυξήσεων στο 90% των νοικοκυριών

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου τον Ιούνιο στη χώρα μας, όπως προκύπτει από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης, που διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.

Ειδικότερα, η μέση τιμή καταναλωτή μαζί με τους φόρους τον προηγούμενο μήνα ήταν 25,71 σεντς ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά 3% σε σχέση με το Μάιο και κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. που ήταν 25,82 σεντς. Πτωτική ήταν η τάση των τιμών τον Ιούνιο για το ρεύμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Εξετάζοντας μόνο τα κυμαινόμενα τιμολόγια η Αθήνα με 24,23 σεντς ανά κιλοβατώρα κατατάσσεται στη 8η θέση με ακριβότερες πόλεις το Δουβλίνο (47,12 σεντς), το Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.

Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στο φυσικό αέριο

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, το οικιακό τιμολόγιο στην Αθήνα ήταν 7,17 σεντς, που είναι η 4η χαμηλότερη τιμή στην Ε.Ε. ενώ ο μέσος όρος στις χώρες – μέλη τον Ιούνιο ήταν 11,11 σεντς. Η τιμή στη χώρα μας σημείωσε σημαντική πτώση (15%) σε σχέση με το Μάιο ακολουθώντας την υποχώρηση των διεθνών τιμών.