Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας ανάμεσα σε εποχικούς πυροσβέστες και Αστυνομία, ενώ τραυματίστηκε και ένας εποχικός πυροσβέστης.
Με κεντρικά συνθήματα «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ, οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» οι συγκεντρωμένοι εποχικοί πυροσβέστες, που βρέθηκαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρούν, όπως τόνισαν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζήτησαν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σημειώνεται ότι από νωρίς χθες το μεσημέρι πυροσβέστες από όλη την Ελλάδα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο ζητώντας ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και την ικανοποίηση και άλλων αιτημάτων. Ήταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ένστολων, ύστερα από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης Μανώλης Αντωνακάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη συγκέντρωση σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εκτός των παραπάνω αιτηματων, οι πυροσβέστες της χώρας δεν έχουν λάβει 1,5 εκατομμύριο οχτάωρα ρεπό και 500 χιλιάδες ημέρες άδειας.