Την εντονότατη αντίθεση και διαμαρτυρία της σχετικά με τα εξαγγελθέντα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης και τα οποία αφορούν υιοθέτηση τεκμαρτών εισοδημάτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, πλήττοντας τους Δικηγόρους και ιδίως τους νεότερους, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Ηρακλείου (Ε.Α.Ν.Δ.Η.).
«Χαιρετίζουμε-επισημαίνεται-την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για προειδοποιητική αποχή από την Πέμπτη 9.11.2023 έως την Παρασκευή 10.11.2023 και κρίνουμε ότι η διαμαρτυρία του δικηγορικού σώματος πρέπει να έχει συνέχεια και κλιμάκωση, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας.
Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε υιοθέτηση φορολογικών μέτρων βάσει τεκμαρτών εισοδημάτων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, κάτι το οποίο θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον Δικηγορικό κλάδο».