Εντάσεις και επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Ο φοιτητής που τραυματίστηκε

Δεν έχουν τέλος οι εντάσεις στον χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χθες, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ, ένας 20χρονος φοιτητής τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης. Ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ της ομάδας ατόμων και των αστυνομικών συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.

Τραυματίστηκε στο πρόσωπο ένας φοιτητής

Νωρίτερα, χθες, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ μελών φοιτητικών συλλόγων και αστυνομικών, μπροστά στο Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε, από χειροβομβίδα κρότου λάμψης, στο πρόσωπο ένας 20χρονος φοιτητής. Πρόκειται για τον Γιάννη Ντουσάκη, ο οποίος χρειάστηκε να μεταβή στο νοσοκομείο.

Εντάσεις και επεισόδια στο Αριστοτέλειο
Από τα επεισόδια

Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν πορεία εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην παρουσία ΜΑΤ εντός της πανεπιστημιούπολης αλλά και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν εντός του ΑΠΘ για την πραγματοποίηση εργασιών στο χώρο όπου στεγαζόταν η κατάληψη του Βιολογικού.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια αναφέρει τα εξής «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (χθες), Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, κατά τη διάρκεια αστυνομικών μέτρων για την περιφρούρηση οικοδομικών εργασιών σε ισόγειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., ομάδα 120 περίπου ατόμων επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού και ιδιώτη, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενεργείται προανάκριση από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Έχασε την ακοή του!

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση των γιατρών του Ιπποκράτειου νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται, ο 20χρονος από την έκρηξη που έγινε δίπλα του, έχασε την ακοή από το ένα αυτί.

Πλέον το ιατρικό προσωπικό περιμένει να δει αν αυτό ο τραυματισμός θα είναι μόνιμος ή αν θα περάσει με την πάροδο του χρόνου.

Παράλληλα του έγιναν ράμματα στο κεφάλι, ενώ του έχουν σπάσει και κάποια δόντια.

Το απόγευμα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καλούσαν σε συλλαλητήριο καταγγελίας της αστυνομικής βίας στο πανεπιστήμιο ενώ η ΚΝΕ κάνει λόγο για εν εξελίξει κρατικό σχέδιο επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας και «συντεταγμένο σχέδιο καταστολής» το οποίο όπως τονίζει «δεν θα περάσει».