Πολιτικές διαστάσεις φαίνεται πως δίνει στο σκάνδαλο της Folli Follie η έκθεση της PWC καθώς γίνεται. Αναφορά υπαλλήλου της εταιρείας σε πρόσωπα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την ολοκλήρωση του ελέγχου που διενήργησε ο οίκος Price Waterhouse Coopers κοινοποίησε στην ανακρίτρια της υπόθεσης την έκθεση των ελεγκτών του, στην οποία φαίνεται να αξιοποιούνται στοιχεία από κατασχέσεις που έγιναν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές εργαζομένων της Folli Follie τα οποία παραπέμπουν σε συνεννοήσεις με πολιτικά πρόσωπα για διευκολύνσεις που επεδίωκαν στελέχη του Ομίλου τον Μάιο του 2018 και αφού είχε ξεσπάσει το λεγόμενο σκάνδαλο με τα οικονομικά δεδομένα της διεθνούς εταιρείας κοσμημάτων.
Για τρομακτικά ψεύδη που στόχο έχουν να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο πρώην Υπουργός και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης σε δήλωσή του μετά την φερόμενη ως εμπλοκή του στην υπόθεση της Folli-Follie. O κ. Φλαμπουράρης ξεκαθαρίσε ότι καμία σχέση δεν είχε ούτε έχει με την υπόθεση, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ’ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού του ρόλου ως Υπουργού Επικρατείας.
Την ίδια στιγμή ο Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνει από την πλευρά του πως «ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω εταιρεία και ουδέποτε είχα επαφή με τους διοικούντες ή εργαζόμενους σε αυτήν». «Η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση», συμπληρώνει χαρακτηριστικά.
Στην έκθεση της PwC, που αριθμεί περισσότερες από 200 σελίδες, περιλαμβάνονται ή αξιοποιούνται σειρά από τα επίμαχα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά αρχεία στα οποία υπάλληλος της εταιρείας ενημέρωνε τον κατηγορούμενο πλέον για βαριά αδικήματα Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, γιο του επίσης κατηγορούμενου ιδρυτή της FF Δημήτρη Κουτσολιούτσο, για τις επαφές και τις πιέσεις που ασκούσαν «άνθρωποι μας» ώστε να λήξει «ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία» των ελέγχων που είχαν ξεκινήσει στην εισηγμένη εταιρία.
Στην ηλεκτρονική αυτή αλληλογραφία ο υπάλληλος κάνει αναφορά σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, δύο πρώην υπουργοί και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης, Σταύρος Αραχωβίτης και Μάκης Μπαλαούρας), τα οποία εμφανίζονται από τον αποστολέα να έδειχναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκειμένου είτε να παγώσει η υπόθεση της Follie Follie είτε να εμποδιστούν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη είτε να ευνοηθούν εταιρείες του Ομίλου.
Τα στοιχεία που αξιολόγησε η PwC αποτελούν πλέον μέρους του αποδεικτικού υλικού που θα μελετήσει η ανακρίτρια της υπόθεσης. Ωστόσο το σκέλος της έκθεσης που περιέχει αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών που είναι η αρμόδια να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε η υπόθεση να διαβιβαστεί στην Βουλή.