Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το νέο τραγούδι του τράπερ Light με τίτλο “Polo”, το οποίο περιλαμβάνει προσβλητικούς στίχους σε βάρος ατόμων με αναπηρίες.
Το κομμάτι κυκλοφόρησε την Παρασκευή (2/5) στο πλαίσιο του νέου του άλμπουμ και μέσα σε λίγες ώρες προκάλεσε κύμα αγανάκτησης τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε φορείς και συλλόγους.
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών-Καλαθοσφαιριστριών πήρε επίσης θέση επί του θέματος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚΚ:
“Cancel (κάθε) Light
Ο σάλος που έχει ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα με τους προσβλητικούς στίχους σε βάρος ατόμων με αναπηρίες κάποιου «καλλιτέχνη» με το ψευδώνυμο «Light», δεν γινόταν να αφήσει ανεπηρέαστο τον ΠΣΑΚΚ.
Και φυσικά το τραγούδι προστέθηκε στο…άλμπουμ της ντροπής που περιέχει κι άλλα «άσματα», με αρκετούς «καλλιτέχνες» να μιλούν για βία και ναρκωτικά, με τις…ευλογίες των δισκογραφικών τους εταιρειών!
Κι όλα αυτά, την ώρα που γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τον Σύνδεσμό μας για ισότητα.
Τα τουρνουά που γίνονται κάθε καλοκαίρι με σύνθημα «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», στέλνουν αμέτρητα μηνύματα, κυρίως στη νεολαία, μέρος της οποίας ακούει τέτοιου είδους τραγούδια και δεν αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα!
Επειδή πολλοί από εμάς είμαστε γονείς, έχουμε ευθύνες για την ανατροφή των παιδιών μας και δεν πρέπει να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.
Για να υπάρξει αντίδραση, χρειάζεται δράση και μάλιστα άμεσα.
Cancel (σε κάθε) Light για αρχή και προχωράμε με νέες δράσεις κατά του ρατσισμού!”.