Έλενα Ακρίτα για την δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: «Ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα μίσους των τελευταίων ετών»

Με αφορμή την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, η Έλενα Ακρίτα χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου «ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα μίσους των τελευταίων ετών».

Η βουλευτής Επικρατείας και Αναπλ. Τομεάρχης Δικαιοσύνης, αρμόδια για τα Δικαιώματα και την Ισότητα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ανέφερε ότι «η στάση ζωής του/της Ζακ/Zackie κάθε άλλο παρά μάταιη ήταν», ενώ επεσήμανε και την αθώωση των αστυνομικών.

Ακολουθεί η δήλωση της Έλενας Ακρίτα:

«Tην ενοχή των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Το δικαστήριο, παρότι αναγνώρισε ελαφρυντικά, επισφράγισε την πρωτόδικη απόφαση, καταδικάζοντας τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για τη δολοφονία του 33χρονου ακτιβιστή.

Ομόφωνα ένοχοι οι δολοφόνοι, αλλά, όπως πολύ εύστοχα επισήμανε ο Βασίλης Θανόπουλος του Antivirus Magazine, “Όχι όλοι. Μην ξεχνάμε τους αστυνομικούς που την έβγαλαν λάδι. Μην ξεχνάμε, όμως, και όλους αυτούς που μετά στον δημόσιο λόγο τους – βήμα τους δολοφόνησαν ανελέητα και τον χαρακτήρα του Ζακ”.

Πρόκειται για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα μίσους και έμφυλης βίας των τελευταίων ετών. Ο Ζακ Κωστόπουλος ΔΕΝ ήταν κλέφτης, ΔΕΝ ήταν μαχαιροβγάλτης και ΔΕΝ απείλησε κανέναν.

Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ένας συνειδητοποιημένος ακτιβιστής που έδωσε αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με αξιοπρέπεια και ευαισθησία.

Η στάση ζωής του/της Ζακ/Zackie κάθε άλλο παρά μάταιη ήταν. Υπήρξε πηγή χειραφέτησης και θάρρους για πολλά νέα παιδιά. Θα τον/τη θυμόμαστε πάντα με σεβασμό κι αγάπη».