H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Την ανάγκη εμβολιασμού και των υπόλοιπων ανεμβολίαστων υγειονομικών του ΕΣΥ που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, οι οποίοι, είναι περίπου 400, επανέλαβε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα,  στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Περίπου 400 υγειονομικοί είναι σε αναστολή εργασίας. Αυτό με στενοχωρεί πολύ. Δεν είναι λύση όμως η λογική του δεν πειράζει, ας είναι ανεμβολίαστοι να τους φέρουμε πίσω στο σύστημα υγείας. Πρέπει να τους πείσουμε να εμβολιαστούν. Και για τη δική τους ασφάλεια και για το μήνυμα που εκπέμπουν στην κοινή γνώμη», τόνισε εκ νέου η κ. Γκάγκα.

Ταυτόχρονα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας απέρριψε τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού για απαράδεκτη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναιρέσει την μονιμότητα των γιατρών, με διάταξη που κατέθεσε και ψηφίστηκε σε άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Το υπουργείο Εσωτερικών κανονίζει ποιοι και πόσοι μπαίνουν στο Δημόσιο», αντέτεινε η κ. Γκάγκα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αξιολογούνται στο τέλος της πενταετίας οι γιατροί ώστε το δημόσιο σύστημα υγείας να γίνεται καλύτερο.

«Ήρθε δήμαρχος και μου είπε ότι ένας γυναικολόγος στην περιοχή του, 30 χρόνια δεν έχει κάνει ούτε ένα τοκετό. Δεν πρέπει αυτό να το δούμε; Να το εξετάσουμε και να το αξιολογήσουμε; Για μένα πρέπει πιο συχνά να γίνεται η αξιολόγηση», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Γκάγκα.

«Αυτά τα πράγματα πρέπει να βάλουμε στο ΕΣΥ. Η μονιμοποίηση πρέπει να γίνεται με αξιολόγηση ώστε να υπάρχει δυνατότητα να γίνονται διορθωτικές κινήσεις. Η Βουλή και κάθε κυβέρνηση είναι διαχειριστής των χρημάτων των φορολογουμένων. Πρέπει να κάνουμε χρηστή διαχείριση. Έχουμε νησιά που το χειμώνα δεν έχουν κόσμο και το καλοκαίρι φθάνουν στις 80.000. Ποια είναι η λύση; Να προσλάβουμε γιατρούς που 8 μήνες θα κάθονται και θα πληρώνονται ή να πάμε με επιλογές από τον ιδιωτικό τομέα και να καλύψουμε τις προσωρινές ανάγκες;» συμπλήρωσε.