Την παρέμβαση της εισαγγελίας φέρεται να έφεραν οι χαρακτηρισμοί «σκουπίδια» και «άπλυτοι» που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε βάρος δημοσιογράφων που καταγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, όπως η έλλειψη νερού. Μάλιστα εκτός των άλλων ο κ. Μπέος κάλεσε σε λιντσάρισμα με αυγά και γιαούρτια και φτυσίματα.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η Εισαγγελία Βόλου φέρεται να διέταξε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική για διέγερση διάπραξης εγκλημάτων. «Θα κάνουμε αγωγή στον Αχιλλέα Μπέο, για όσα χυδαία είπε στη συνέντευξη τύπου», είπε στο μεταξύ, ο δικηγόρος των δημοσιογράφων Κατερίνας Τασσοπούλου και Δημήτρη Καρεκλίδη οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής Μπέου, Nίκος Μόσχος.
Οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου
Υπενθυμίζεται πως ο Αχιλλέας Μπέος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, χαρακτήρισε δημοσιογράφους «άπλυτους και βρωμιάρηδες που κάνουν μπάνιο μια φορά τον μήνα, αλλά νοιάζονται για το εάν η πόλη δεν έχει νερό το βράδυ», ενώ κάλεσε σε λιντσάρισμα εναντίον τους με αυγά και γιαούρτια και φτυσίματα.
«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Κόβεται το νερό στις 10-11 σε πειράζει; Μια φορά τον μήνα κάνεις μπάνιο μωρή», είπε απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο Κατερίνα Τασσοπούλου, που δεν ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου.
«Σε μένα κάνεις κακό; Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Ντροπή σας. Να τους φτύνετε. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα δύο νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το. Τόσα χρόνια τα παίρνατε από εργολάβους. Ο Βόλος θα κάνει εντυπωσιακές γιορτές, θα έρθει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών, θα ξαναφέρουμε τον Βόλο εκεί που του αξίζει. Βαρέστε εμένα και όχι την πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μπέος.