Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, το οποίο στις 3 Ιανουαρίου υπέστη ανακοπής καρδιάς και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
Όπως έγινε γνωστό, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
Ο μικρός Θωμάς έπαθε ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό.
Έγινε διασωλήνωση και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν υπήρχε ελεύθερο και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.
Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων προχώρησαν σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.
Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.
Νεκρό 15χρονο αγόρι στην Πάτρα
Στο μεταξύ ένα 15χρονο αγόρι διακομίστηκε χθες νεκρό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα. Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, πρόκειται για ένα παραπληγικό παιδί το οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό της η γυναίκα που το φρόντιζε στο σπίτι.
Στο νοσοκομείο έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, δυστυχώς όμως χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το Tempo24.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία, ενώ τα αίτια του θανάτου θα διερευνηθούν, με την πρώτη εκτίμηση ωστόσο, να δείχνει εισρόφηση.
Οι γονείς του 15χρονου απουσίαζαν εκτός Πατρών όταν πληροφορήθηκαν το τραγικό περιστατικό.