ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES

Τη δυνατότητα να ταξιδέψουν δωρεάν όσοι το επιθυμούν από τον Πειραιά για τη Σούδα αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και να επιστρέψουν μεθαύριο Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου δίνει η κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES – BLUE STAR FERRIES, σε μία συμβολική κίνηση, τιμής ένεκεν, στον μεγάλο απόντα.

Οι δωρεάν θέσεις θα δίνονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.  «Έχοντας ταξιδέψει με την μουσική του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Οικουμένης, ο Μίκης Θεοδωράκης, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021, θα αναχωρήσει για το “τελευταίο ταξίδι” με προορισμό τα Χανιά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ANEK LINES όπου και προστίθεται:

«Ο “Ουρανομήκης” Μίκης, όπως εύστοχα “βάφτισε” τον Θεοδωράκη ο εκ των ιδρυτών της ΑΝΕΚ LINES μακαριστός Ειρηναίος, ευλογημένος από τις “Μούσες” μουσικός ηγέτης, φλογερός αγωνιστής, οικουμενικός εργάτης της ειρήνης και της αδελφοσύνης, μεγαλοφυής δημιουργικός “έφηβος” μέχρι τέλους, τραγουδήθηκε με πάθος όσο ελάχιστοι.

Η Οικουμένη, η Ρωμιοσύνη, η Κρήτη, τα Χανιά αποχαιρετούν τον “Γίγαντα” με το τεράστιο έργο. Τον  “μουσικό γητευτή” των λαών που όταν άνοιγε τα πελώρια χέρια του, για να διευθύνει όπου γης, ξεσήκωνε και παρέσυρε τον κόσμο  (ακόμα και αυτούς που δεν ήξεραν την γλώσσα των τραγουδιών του)  στον δικό του μελωδικό, ερωτικό, επαναστατικό κόσμο, ως άλλος καζαντζακικός Ζορμπάς.

Περήφανοι ως Έλληνες για τη μουσική παρακαταθήκη ενός ογκόλιθου που “πάντρεψε” αξεπέραστα το λαϊκό τραγούδι με την ποίηση και κατέδειξε σε όλο τον κόσμο ότι ελληνισμός σημαίνει πολιτισμός, αποχαιρετούμε τον Μίκη με την βεβαιότητα ότι Ναι: Αιωνία θα είναι η Μνήμη του».