Νέος δήμαρχος στην Ιεράπετρα ο Μανόλης Φραγκούλης
Νέος δήμαρχος στην Ιεράπετρα ο Μανόλης Φραγκούλης

Ο Μανόλης Φραγκούλης είναι ο νέος δήμαρχος Ιεράπετρας μετά την ολοκλήρωση καταμέτρησης των αποτελεσμάτων του δευτέρου γύρου.

Με καταμετρημένο το 100 % των αποτελεσμάτων στα 57 από 57 εκλογικά τμήματα της Ιεράπετρας, ο Μανόλης Φραγκούλης κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστά της τάξης του 59.52 %, ενώ ο πολιτικός του αντίπαλος Γιάννης Γουλιδάκης περιορίστηκε σε ποσοστά της τάξης του 40.48 %.

Ήδη από τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώνονταν πάντως φαινόταν πως ο Μανόλης Φραγκούλης θα είναι ο «καθαρός νικητής» της δεύτερης Κυριακής.

Μόλις ο νέος πλέον δήμαρχος ήταν σίγουρος πως είχε εξασφαλίσει τη νίκη, πήγε στο εκλογικό του κέντρο, όπου έγινε δεκτός εν μέσω συνθημάτων και χειροκροτημάτων. Η υποδοχή ήταν αρκετά θερμή, ενώ στις πρώτες δηλώσεις του ευχαρίστησε θερμά όλες και όλους όσοι τον στήριξαν, τονίζοντας ότι «όλοι μαζί θα πορευθούμε για την Ιεράπετρα», όπως άλλωστε ήταν και το προεκλογικό σύνθημα της παράταξης του «Ιεράπετρα μαζί για τον τόπο μας…».

Λίγο μετά από τον Μανόλη Φραγκούλη, στο εκλογικό κέντρο της παράταξης έφθασε και ο Γιάννης Γουλιδάκης, αναγνωρίζοντας την ήττα του. Ο Γιάννης Γουλιδάκης ευχήθηκε συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο, επιβεβαιώνοντας τον πολιτικό πολιτισμό ο οποίος επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Πλήθος κόσμου έξω από το εκλογικό κέντρο Φραγκούλη

Ειδικότερα στις χθεσινές εκλογές στην Ιεράπετρα από τους 23.393 εγγεγραμμένους ψήφισαν 12.275 με τη συμμετοχή να περιορίζεται στο 52 %. Καταγράφηκαν επίσης 192 άκυρα ψηφοδέλτια και 99 λευκά. Το ποσοστό του Μανόλη Φραγκούλη αντιστοιχεί σε 7.306 ψήφους και 15 έδρες, ενώ το ποσοστό του Γιάννη Γουλιδάκη αντιστοιχεί σε 4.969 ψήφους και 6 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γουλιδάκης
Ο κ. Μενεγάκης

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη Κυριακή των εκλογών ο Μανόλης Φραγκούλης δεν ήταν πρώτος σε ψήφους, αλλά δεύτερος, με μικρή διαφορά βέβαια από τον πρώτο Γιάννη Γουλιδάκη. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Γουλιδάκης είχε συγκεντρώσει ποσοστά της τάξης του 36,48 % και 5.084 ψήφους, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονταν ο Μανόλης Φραγκούλης με 35,5 % και 4.948 ψήφους.

Με δεδομένη την οριακή μεταξύ τους διαφορά, η παράταξη του απερχόμενου πλέον δημάρχου Θεοδόση Καλαντζάκη, η οποία και τερμάτισε τρίτη με ποσοστά της τάξης του 24.35 % είχε θεωρηθεί πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των αποτελεσμάτων.

Παρ’ όλα αυτά ο Θεοδόσης Καλαντζάκης, με ανακοίνωση του έκανε σαφές πως η παράταξη του «εμμένοντας στο δημοκρατικό και ανεξάρτητο τρόπο δράσης της αποφάσισε να αφήσει ανεπηρέαστα τα μέλη της και τους ψηφοφόρους της, χωρίς υπόδειξη κατεύθυνσης, για την παράταξη που θα επιλέξουν να ηγηθεί. Συμφωνήσαμε ψήφο κατά συνείδηση και προσωπική κρίση».

Στην ίδια ανακοίνωση ο Θεοδόσης Καλαντζάκης ευχαρίστησε επίσης τους πολίτες της Ιεράπετρας για την επί 17 χρόνια εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του και δεσμεύθηκε πως θα υπηρετήσουν από τη θέση της Αντιπολίτευσης την Ιεράπετρα, μέσα από μια παραγωγική και γόνιμη στάση.