Ο κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης

Επαναφορά του Ζαχαρία Δοξαστάκη στο Δήμο Χερσονήσου μετά από 9 χρόνια όπου επιστρέφει με ένα πανίσχυρο ποσοστό 60,94% που του απέδωσε η δεύτερη κάλπη των εκλογών, αφήνοντας πίσω του τον απερχόμενο Δήμαρχο Γ.Σέγκο, που έλαβε το 39,06% των ψήφων. Ο κ. Δοξαστάκης επικράτησε και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα στις Γούβες έλαβε 52,21%, στην Επισκοπή 56,15%, στα Μάλλια 66,39%, και στη Χερσόνησο 67,53%. Αντίστοιχα ο κ. Σέγκος συγκέντρωσε στις Γούβες 47,79%, στην Επισκοπή 43,85%, στα Μάλλια 33,61%, και στη Χερσόνησο 32,47%.

Ο Ζ.Δοξαστάκης ο οποίος είναι από τους μακροβιότερους αυτοδιοικητικούς με αφετηρία το μακρινό 1986, όταν είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας λιμένος Χερσονήσου, και ο πρώτος δήμαρχος του Δήμου Χερσονήσου με τα σημερινά του γεωγραφικά όρια (Χερσόνησος Γούβες Μάλλια Επισκοπή), επανεκλέγεται και αναλαμβάνει ξανά το τιμόνι για μια ακόμα δημοτική θητεία.  Ο ίδιος με δηλώσεις του αμέσως μετά έσπευσε να δηλώσει, «ευχαριστώ τους συμπολίτες μου, που έδειξαν ωριμότητα και έδωσαν μια καταλυτική απάντηση.

Αυτός ο Δήμος είναι πολύ σημαντικός, είναι πρωταγωνιστής. Είναι ένας δήμος που καλείται να παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική Οικονομία. Από αύριο όλοι μαζί πρέπει να προχωρήσουμε. Από σήμερα τελειώνουν οι αντιπαραθέσεις. Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί έγινε μια γόνιμη συζήτηση όλη την προεκλογική περίοδο και από αύριο θα μπορέσουμε με έργα υποδομής και με βελτίωση της καθημερινότητας, αλλά και με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Εμείς στο μεσοδιάστημα που έχουμε θα ζητήσουμε τη συνεργασία με την απερχόμενη δημοτική Αρχή. Θα πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη, να υλοποιηθούν έργα υποδομής για την καθημερινότητα. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμάς, η περιοχή να λάβει αυτά που αξίζει. Θεωρώ ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς που υπάρχουν, με τα έργα που ήδη τρέχουν και να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις».

Άναψαν τα αίματα

Μετά το ξεκαθάρισμα του εκλογικού αποτελέσματος και αφού είχε κριθεί η εκλογή του Ζ.Δοξαστάκη, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε πρόσωπα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και απειλήθηκε επεισόδιο το οποίο αποφεύχθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η προεκλογική περίοδος και ειδικότερα το διάστημα που μεσολάβησε για το δεύτερο γύρο των επαναληπτικών εκλογών πυροδότησε μεγάλες εντάσεις και αντιπαραθέσεις στην περιοχή…

 Ο Γ. Σέγκος

Η κάλπη του πρώτου γύρου

Όπως είναι η γνωστό, ο πρώτος γύρος στο δήμο Χερσονήσου, είχε δώσει στον Ζ.  Δοξαστάκη ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ασφάλειας 12 μονάδων έναντι του ανθυποψήφιου του Γ.Σέγκου. Συγκεκριμένα ο κ. Δοξαστάκης προηγήθηκε με ποσοστό 42,09% που αντιστοιχεί σε 5.956 ψήφους. Τη δεύτερη θέση είχε καταλάβει ο Γιάννης Σέγκος με 30,14% που αντιστοιχεί σε 4.272 ψήφους και αμέσως μετά ο Γιώργος Μεραμβελιωτάκης με ποσοστό 24,67% και 3.497 ψήφους.

Στην τέταρτη θέση ο Γιώργος Παρθενιώτης με ποσοστό 3,10 % και 439 ψήφους. Με βάση το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής το πιο  ισχυρό προβάδισμα που κατέγραψε στο εσωτερικό του Δήμου  ο Ζ. Δοξαστάκης το έλαβε στη δημοτική εκλογική ενότητα της Χερσονήσου όπου συγκέντρωσε ποσοστό 56,09%. Στην ίδια περιοχή τη δεύτερη θέση ο Γ.Σέγκος έλαβε ποσοστό 30,30%, στην τρίτη θέση ο Γιώργος Μεραμβελιωτάκης με ποσοστό 11,50% και ακολουθεί ο Γιώργος Παρθενιώτης με ποσοστό 2,12%.

Αντίστοιχα πρωτιά κατέγραψε την πρώτη Κυριακή ο κ. Δοξαστάκης και στη δημοτική ενότητα των Μαλλίων, καθώς συγκέντρωσε ποσοστό 53,22%, με τον κ. Γ.Σέγκο να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,26%, στην τρίτη θέση ο Γ. Μεραμβελιωτάκης με ποσοστό 22.23%, και  ακολουθεί ο Γ.Παρθενιώτης με  ποσοστό 1,28%.

Η δημοτική ενότητα της Επισκοπής ανέδειξε πρώτο το Γ. Σέγκο στον πρώτο γύρο των εκλογών, με ποσοστό 36,30 δεύτερο το Ζ. Δοξαστάκη με ποσοστό 29,96%, τρίτο τον κ.Γ.Μεραμβελιωτάκη με ποσοστό 24,91% και αμέσως μετά τον κ. Γ. Παρθενιώτη με ποσοστό 8,83%. Τα καλύτερα εκλογικά ποσοστά του ο κ. Μεραμβελιωτάκης στον πρώτο γύρο τα είχε λάβει την  περιοχή των Γουβών, όπου είχε συγκεντρώσει ποσοστό 37,76%, αφήνοντας δεύτερο τον κ. Γ.Σέγκο με ποσοστό 32,15%, τρίτο το Ζ. Δοξαστάκη με ποσοστό 27,16%, και τέταρτο τον κ. Γ. Παρθενιώτη 2,93%.