Νέος δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο Μανόλης Μενεγάκης
Νέος δήμαρχος Αγίου Νικολάου ο Μανόλης Μενεγάκης

Ο Μανόλης Μενεγάκης είναι ο νέος Δήμαρχος του Αγίου Νικολάου, ο οποίος και κατάφερε να επικρατήσει στον β’ γύρο των εκλογών έναντι του ανθυποψηφίου του Θωμά Χαριτάκη. Και γίνεται δήμαρχος όπως ο πατέρας του τη δεκαετία του ‘90.

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων κι αφού ο κ. Χαριτάκης είχε διαπιστώσει από τα αποτελέσματα την ήττα του, έσπευσε στο εκλογικό κέντρο του κ. Μενεγάκη, όπου είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές, φίλοι και μέλη της παράταξης «Ενωτική Κίνηση Πολιτών – Μαζί για το Δήμο Αγίου Νικολάου».

Ο κ. Χαριτάκης πλησίασε τον Μανόλη Μενεγάκη, τον αγκάλιασε, τον φίλησε και του ευχήθηκε συγχαρητήρια με την επισήμανση να πάνε όλα καλά.

«Θερμά συγχαρητήρια, εύχομαι να πάνε όλα καλά» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Θωμά Χαριτάκη, με τον Μανόλη Μενεγάκη να απαντά «Πάνω απ’ όλα το καλό του τόπου μας».

Λίγο αργότερα, ο Μανόλης Μενεγάκης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας:

«Η καθαρή νίκη της ‘Ενωτικής Κίνησης Πολιτών’ είναι μια μεγάλη τιμή για μένα προσωπικά και για όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, έχουμε μια πολύ μεγάλη ευθύνη πάνω μας και είμαστε έτοιμοι να τη σηκώσουμε, θέλουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να πάει ο τόπος μας μπροστά πάντα με πνεύμα συνεργασίας και σε διάθεση συνεννόησης με τη μειοψηφία».

Από την πλευρά του ο Θωμάς Χαριτάκης ανέφερε:

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, αυτή είναι η κρίση των συνδημοτών μας, την ασπαζόμαστε, ευχόμαστε στον κ. Μενεγάκη συγχαρητήρια και να έχει μια εποικοδομητική θητεία. Εύχομαι να πάνε όλα καλά για το μέλλον του τόπου μας».

Στη δεύτερη θέση έμεινεο Θωμάς Χαριτάκης
Καστέλλι Πεδιάδος, παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 1971. Οι ανάπηροι πολέμου του Καστελλίου σε τιμητική θέση παρακολουθούν την παρέλαση. Από αριστερά: Μπουμπουλάκης Κωνσταντίνος, Μαραυγάκης Εμμανουήλ, Χαραλαμπάκης Γεώργιος, Σγουροβασιλάκης Αντώνιος, Βαϊλάκης Εμμανουήλ, Μαράκης Ιωάννης, Ξυδάκης Στυλιανός και Παπαδάκης Φραγκίσκος

Αναφέρεται ότι, ο Μανόλης Μενεγάκης στο 100 % της ενσωμάτωσης και με καταμετρημένα τα 60 από τα 60 εκλογικά τμήματα κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό της τάξης του 53.16 % έναντι ποσοστών της τάξης του 46.84 % του Θωμά Χαριτάκη.

Αυτό το αποτέλεσμα δίνει στο νέο δήμαρχο συνολικά 15 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ ο Θωμάς Χαριτάκης περιορίζεται σε μόλις 5 έδρες. Τέσσερις έδρες καταλαμβάνει η Δημοτική παράταξη «Στην πράξη» με επικεφαλής τον Χαρίλαο Αλεξάκη και μία έδρα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου θα έχει η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Φιλιππάκη.

Σε επίπεδο ψήφων, στη δεύτερη Κυριακή, η παράταξη «Ενωτική Κίνηση Πολιτών – Μαζί, για το Δήμο Αγίου Νικολάου» κατάφερε να συγκεντρώσει 6.304 ψήφους, ενώ η παράταξη «Συνεργασία Δημοτών» συγκέντρωσε 5.554 ψήφοι.

Αναλυτικότερα, στις χθεσινές εκλογές ψήφισαν συνολικά 11.858 ψηφοφόροι επί συνόλου εγγεγραμμένων 22.693 με τη συμμετοχή να αγγίζει μόλις το 52 %. Στις κάλπες καταγράφηκαν 232 λευκά ψηφοδέλτια καθώς και 239 άκυρα.

Ο Μανόλης Μενεγάκης μάλιστα κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά του σε σχέση με την πρώτη Κυριακή, κατά την οποία η διαφορά με τον κύριο αντίπαλο του ήταν περίπου 300 ψήφοι. Σημειώνεται επίσης, ότι σε θεωρητικό επίπεδο, με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αναμένονταν ντέρμπυ για τον Άγιο Νικόλαο, αφού ο Μανόλης Μενεγάκης είχε τερματίσει πρώτος μεν, αλλά με ποσοστό μόλις 36.30 %, ενώ ο Θωμάς Χαριτάκης είχε ακολουθήσει στη δεύτερη θέση με ποσοστά της τάξης του 34.17 %.