Δίκη Λυγγερίδη: Συγκλονίζει ο πατέρας του – «Μπαχαλόμαγκες που έχουν μάθει να επιβιώνουν στο όχλο οι δράστες»

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα (27/1) η δίκη για τη δολοφονία του αστυνομικού. Οι συγγενείς του αστυνομικού ανέβηκαν σήμερα, Τρίτη στο Βήμα του Δικαστηρίου, προκειμένου να καταθέσουν.

Αρχικά, ανέβηκε ο πατέρας του Γιώργου Λυγγερίδη, Θανάσης, από το οποίο απηύθυνε δριμύ κατηγορώ προς του κατηγορούμενους, τονίζοντας ότι η δολοφονία του γιου του διέλυσε την οικογένειά του, ενώ ταυτόχρονα τους χαρακτήρισε «μπαχαλόμαγκες που έχουν μάθει να επιβιώνουν στον όχλο, ο οποίος είναι ένα εργοστάσιο που παράγει δολοφόνους».

Στη συνέχεια, ο Θανάσης Λυγγερίδης αναφέρθηκε στη μοιραία νύχτα του Δεκέμβρη του 2023 τονίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν όχι μόνο τον γιο του, αλλά πως ήθελαν να σκοτώσουν πολλούς αστυνομικούς.

Παράλληλα υποστήριξε πως μέχρι τώρα κανείς από τους κατηγορούμενους δεν του έχει πει συλλυπητήρια, αντιθέτως την βραδιά των επεισοδίων πανηγύριζαν ότι σκότωσαν έναν αστυνομικό.

Στο τέλος της κατάθεσής του ο πατέρας του αστυνομικού απευθύνθηκε στους δικαστές ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Μετέπειτα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε η αδελφή του αστυνομικού από όπου με κλάματα ανέφερε επίσης ότι οι κατηγορούμενοι πήγαν στο σημείο για να σκοτώσουν.

Μετά την αδελφή του δολοφονημένου αστυνομικού στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε συνάδελφός του από τη διμοιρία που δέχθηκε επίθεση το μοιραίο βράδυ.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια του Γιώργου Λυγγερίδη από την πρώτη στιγμή του τραγικού συμβάντος κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση και πως στόχος των κατηγορουμένων ήταν να σκοτώσουν όλους τους αστυνομικούς που ήταν στη διμοιρία.

Οι κατηγορούμενοι εκτός από την οικογένεια του θύματος έχουν απέναντί τους και τους 17 συναδέλφους του Γιώργου που δέχθηκαν και εκείνοι την επίθεση το μοιραίο βράδυ καθώς όλοι τους έχουν δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η σπαρακτική κατάθεση της μητέρας του Γιώργου Λυγγερίδη

«Ράγισε» καρδιές η μητέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη καταθέτοντας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση με οπαδικά κίνητρα. «Θα ζητήσω από το δικαστήριο να μου δώσει όσο χρόνο χρειαστεί γιατί θα είναι η μοναδική φορά που θα μιλήσω στη δίκη. Ολοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Θέλω χρόνο να μιλήσω για το παιδί μου…» ανάφερε η κυρία Λυγγερίδη, με τον πρόεδρο του δικαστήριο να απαντά: «Να σας θυμίσω ότι αποφασίστηκε πως ό,τι έχει να κάνει με τη δολοφονία έχει αναβληθεί».

«Πήγαν οργανωμένα για να σκοτώσουν αστυνομικούς. «Σήμερα κωλομπατσοι θα σας σκοτώσουμε όλους». Αυτά έλεγαν τότε. Κάποιοι ανεγκέφαλοι που δεν γνώριζαν το παιδί μου, είπαν ότι θα το σκοτώσουν επειδή μπάτσος. Άνθρωποι που δεν προσφέρουν τίποτα στην κοινωνία. Αυτοί που δουλεύουν στο Δήμο και είναι αργόμισθοι. Τα ακούμε στις τηλεοράσεις. Αυτοί είναι εγκληματίες. Δε βρέθηκαν 200 άτομα εκεί τυχαία. Έχουν χρήματα, μπαινοβγαίνουν στα γήπεδα ελεύθερα. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Ήταν οργανωμένο, δεν ήταν τυχαίο του χτύπημα του Γιώργου, δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό».

Η Ευγενία Λυγγερίδη μίλησε και γι άλλους ασύλληπτους δράστες και αναφέρθηκε στον τότε αστυνομικό διευθυντή Πειραιά , υποστηρίζοντας ότι της είπαν ότι φυγάδευσε κόσμο μέσα από το γήπεδο αμέσως μετά το βαρύτατο τραυματισμό του γιου της:

«Για να καλύψει κάποιους έγινε αυτό. Τους έβγαζε από το γήπεδο, έχουν ειπωθεί αυτά. Έλεγαν μετά ότι ταλαιπωρούνταν τα παιδιά που τα κρατούσαν στο γήπεδο. Όποιος είναι αθώος τι φοβάται; Πάει μετά σπίτι του. Το δικό μου το παιδί τι έφτιαξε; Αυτές οι μάνες τα αγκαλιάζουν τα δικά τους τα παιδιά. Εγώ δε θα δεχόμουν ποτέ το παιδί μου να ήταν εγκληματίας».

Eleftherostypos.gr