Διάκριση του 45ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024

Μια σημαντική διάκριση κατέκτησαν οι μαθητές του 45ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, που έλαβαν μέρος στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Ο διευθυντής του σχολείου Χρήστος Ντρουμπογιάννης αναφέρει σε ανακοίνωση του: «Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορηθήκαμε τη βράβευση του σχολείου μας στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2024 με θέμα τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα», που έχει εκπονηθεί με βάση τις αρχές και τους σκοπούς της «Χάρτας Συνεργασίας», που υπογράφηκε το 2022 μεταξύ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Υπηρεσίας Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας. Το σχολείο μας βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο στην κατηγορία Niveau A1 : Olympie-Pierre de Coubertin, καθώς εκπροσωπήθηκε επάξια από τους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης.

Η τελετή βράβευσης έγινε στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου μας παρουσία της κυρίας Αντωνίας Κοκοτσάκη Σύμβουλου Εκπαίδευσης Γαλλικής Γλώσσας Ηρακλείου που μας τίμησε με την παρουσία της και των γονέων των μαθητών/τριων. Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά τους μαθητές και μαθήτριες για τη βράβευσή τους, την εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας κ. Καστρινάκη Αγγελική που τους καθοδήγησε με επιτυχία, την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Τερζάκη Αικατερίνη καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων που στήριξαν με εξαιρετικό τρόπο την όλη προσπάθεια».