ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΘ

Χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει δώσει εντολή για ακύρωση ή αναβολή όλων παράλληλα των κυβερνητικών και κομματικών εκδηλώσεων.

Οι εξελίξεις έχουν αλλάξει εντελώς το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, αλλά και την στρατηγική του κυβερνητικού επιτελείου που ήλπιζε σε μια … φυγή προς τα εμπρός του πρωθυπουργού μέσω ΔΕΘ, μετά το πολύ δύσκολο και καταστροφικό καλοκαίρι. Το βαρύ κλίμα με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία ωστόσο, αλλά και το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, φέρνουν ριζικές αλλαγές.

Κατ’ αρχάς, με ρητή εντολή του Μαξίμου τελειώνουν τα πάρτι: το κάλεσμα της ΟΝΝΕΔ το βράδυ της Παρασκευής στο ARC, αυτό της γραμματείας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας το Σάββατο στο Shelter, αλλά λογικά και το κοκτέιλ του κυβερνητικού εκπροσώπου το βράδυ της Παρασκευής στους δημοσιογράφους, στο Electra Palace, πάνε… για του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε μεταβεί χθες το πρωί στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου και ολοκληρώθηκε λίγο πρις τις 12:30 σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι εξελίξεις, αλλά και τα πολλά τραγικά περιστατικά, έχουν αλλάξει άρδην το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, καθώς εκτός από την επίσκεψη του στη ΔΕΘ έχει αναβληθεί και η σημερινή του επίσκεψη στις πυρόπληκτες περιοχές του Έβρου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται μέχρι και το τέλος του Σαββατοκύριακου να ασχοληθεί με τα προβλήματα των περιοχών που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ αναφορικά με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πιθανόν να οριστεί μια νέα ημερομηνία, ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε σχέση με το υπόλοιπο κυβερνητικό επιτελείο, από το Μέγαρο Μαξίμου έχει δοθεί σαφής εντολή σε όλους τους υπουργούς και τα στελέχη της κυβέρνησης να μην παραστούν σε εκδηλώσεις της έκθεσης τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, λόγω των πρωτοφανών καιρικών φαινομένων που πλήττουν τη χώρα.

Ήδη έχει ακυρωθεί η χθεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναβάλλεται επίσης και η μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου ανάπλασης του εμβληματικού πρώην βιομηχανικού συγκροτήματος «ΦΙΞ» στην περιοχή της Δυτικής Εισόδου της πόλης, λόγω των προβλημάτων στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel.

Επίσης αναβάλλεται μεταξύ άλλων η εκδήλωση εγκαινίων του νέου σταθμού κρουαζιέρας στον ΟΛΘ που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.