ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ - ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΝΕΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Δεν έγινε κλοπή νομισμάτων στο Μουσείο Ακρόπολης
Μαρκογιαννάκης

Δεν έγινε καμία κλοπή σύγχρονων νομισμάτων από το προαύλιο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπως διαβεβαιώνει το ίδιο το Μουσείο.

Επίσης χαρακτηρίζει ανακριβή και υπεύθυνα για τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων, που πλήττουν την εικόνα της χώρας μας,    χθεσινά  δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «ριφιφί» και «κλοπές νομισμάτων» από ανήλικα άτομα που εντοπίστηκαν χθες βράδυ στον εξωτερικό χώρο του.

Μάλιστα ο  διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Νικόλαος Σταμπολίδης, διέψευσε στο protothema.gr κατηγορικά τα εν λόγω δημοσιεύματα εκφράζοντας την έκπληξή του: «Είναι ντροπή που ορισμένα μέσα ενημέρωσης εξευτελίζουν τη χώρα στην οποία ζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο διακεκριμένος Καθηγητής Αρχαιολογίας προσθέτοντας με νόημα:

«Πληροφορία που δε γίνεται γνώση και γνώση που δεν γίνεται σοφία, δεν έχει κανένα νόημα». Τα δημοσιεύματα ήθελαν να έχουν μπει πέντε νεαρές Ελληνίδες στον χώρο ανασκαφής, κάτω από το Μουσείο της Ακρόπολης. Αναφέρεται πως το περιστατικό έγινε στις 22.45 το βράδυ της Τρίτης. Οι νεαρές έγιναν αντιληπτές από φύλακα του Μουσείου της Ακρόπολης και κλήθηκε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τις συνέλαβαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα, γινόταν κριτική πώς είναι δυνατόν να έκλεψαν νομίσματα από έναν τόσο καλά φυλασσόμενο χώρο. Στα υπόγεια του Μουσείου, σε ορατό χώρο, υπάρχει ένα μεγάλο αρχαίο πηγάδι, ή κατασκευή, στην οποία οι επισκέπτες συνηθίζουν να ρίχνουν μεταλλικά νομίσματα. Αυτά συγκεντρώνονται από το Μουσείο κάθε τόσο.

Στην προκείμενη περίπτωση, δεν αφαιρέθηκαν νομίσματα, καθώς οι νεαρές έγιναν αμέσως αντιληπτές από τον φύλακα. Ωστόσο, πιθανώς αυτός να ήταν ο στόχος τους.