Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Καραμαλάκης
Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μ. Καραμαλάκης

Χαρτογράφηση των εγκληματογόνων περιοχών της χώρας, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, ζήτησε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Μ. Καραμαλάκης από όλους τους επικεφαλής των Αστυνομικών Περιφερειών σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Στόχος είναι να υπάρξει μία νέα γενικότερη αντεγκληματική πολιτική με σκοπό τη μείωση της εγκληματικότητας. Αυτό ήταν άλλωστε που ζήτησε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης, ο οποίος ζήτησε από τους στρατηγούς του Σώματος να μειωθεί η εγκληματικότητα κατά 25%.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Το σχέδιο για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού Τύπου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν δίστασε να δείξει την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η εγκληματικότητα του δρόμου δεν έχει καταπολεμηθεί στο βαθμό που έχει ζητήσει, ενώ οι επιτελείς της Αστυνομίας τού παρουσίασαν ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο, όπως υποστήριξαν, θα φέρει τα αποτελέσματα που περιμένουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την υπουργική θέση πως θέλει να μειώσει κατά 25% την εγκληματικότητα σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις.

Όπως όλα δείχνουν, τώρα άρχισε η περίοδος της… εξέτασης και του απολογισμού, ξεκινώντας από την Αττική.

Οι στρατηγοί της ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασαν στον υπουργό ένα νέο σχέδιο, που θα απλωθεί σε όλη την Αττική με δράσεις από όλες τις υπηρεσίες, στοχεύοντας σε λίγες μέρες να μειώσει κλοπές και διαρρήξεις.

Παρόλα αυτά, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τούς ξεκαθάρισε ότι στόχος του είναι οι πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια όταν βρίσκονται στο δρόμο, ενώ στα ΜΜΜ να μην νιώθουν ότι απειλούνται από τις συμμορίες του δρόμου που αρπάζουν ακόμα και μέρα – μεσημέρι πορτοφόλια και κινητά από πολίτες.

Μάλιστα, σε έντονο ύφος κάποιες φορές υποστήριξε ότι το «στοίχημα της Αστυνομίας πρέπει να είναι η χαμηλή εγκληματικότητα και η πάταξη των εγκληματικών οργανώσεων που ληστεύουν και τρομοκρατούν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους».

«Βγάλτε τους αστυνομικούς στο δρόμο να τους βλέπει ο πολίτης και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειάς του…» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι η αξιολόγηση του νέου σχεδίου θα γίνει γρήγορα και άμεσα.