ΧΑΝΙΑ Ο Καλογερής και οι άλλοι
Η αθλήτρια Βασιλική Μιλλούση

Συνολικά 8 από τους 11 έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων καταλαμβάνει η παράταξη με επικεφαλής τον Σταύρο Αρναουτάκη, «Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε».

Δύο είναι οι σύμβουλοι που εκλέγει η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη, ενώ έναν σύμβουλο εκλέγει η παράταξη «Η Κρήτη μας αλλιώς» με επικεφαλής τον Σπύρο Δανέλλη.

Υπενθυμίζεται ότι στα Χανιά, ο Σταύρος Αρναουτάκης πραγματοποίησε τη … «χειρότερη» εμφάνιση του σε σχέση με την υπόλοιπη Κρήτη, καταφέρνοντας ωστόσο επίσης σαρωτικά ποσοστά της τάξης του 68.97 %.

Σε σχέση με τους νέους Περιφερειακούς Συμβούλους, πρώτος και με σαρωτική μάλιστα διαφορά από τον δεύτερο περιφερειακό σύμβουλο για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και την παράταξη Αρναουτάκη, εκλέγεται ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο οποίος και κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 10.000 σταυρών.

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση των σταυρών να έχει φθάσει στο 86,43 %, οι νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για τα Χανιά είναι οι:

«Για την Κρήτη μας συνεχίζουμε» επικεφαλής Σταύρος Αρναουτάκης

1.Καλογερής Νικόλαος του Ιωάννη 10.624

2.Φλεμετάκης Ευστράτιος (Στρατής) του Μιχαήλ 5.087

3.Κώτσογλου Κυριάκος του Γεωργίου 4.734

4.Τσαπάκος Γεώργιος του Χαράλαμπου  4.331

5.Μπαλαντίνος Σπυρίδων του Στυλιανού 4.065

6.Χαριτάκη Μακράκη Χρυσάνθη (Χρύσα) του Μιχαήλ 4.000

7.Φραγκάκης Εμμανουήλ (Μανώλης) του Γεωργίου 3.959

8.Μαλανδράκη Κρασουδάκη Σοφία του Ιωάννη 3.939

«Λαϊκή Συσπείρωση» Χανίων, επικεφαλής Αλέξανδρος Μαρινάκης

1.Μαρινάκης Αλέξανδρος

2.Αλαμάνου Αγγελική του Εμμανουήλ 3.129

 «Η Κρήτη μας αλλιώς», επικεφαλής Σπύρος Δανέλλης

1.Χαιρετάκης Μιχαήλ του Στέφανου 1.553

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη χάσει τελικά την 18η έδρα στο Ηράκλειο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να ενταχθεί και ο Μανόλης Κεμεσίδης.