Αυγενάκης για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο:  Ήταν μια κακιά στιγμή, ζητάω δημόσια συγνώμη

Μετά τις καταγγελίες που έγιναν για το περιστατικό σε βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου και την παρέμβαση Τασούλα ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε δήλωση , αλλά βγήκε και σε τηλεοπτικό σταθμό πριν από λίγο και ζήτησε δημόσια συγνώμη λέγοντας ότι ήταν “μια κακιά στιγμή και γι αυτό ζητώ δημόσια συγνώμη” ανέφερε.

 

Ο κ.Αυγενάκης δικαιολόγησε την αντίδρασή του λέγοντας ότι υπήρχε πίεση για να προλάβει να κατέβει στην Κρήτη, τα γεγονότα που έτρεχαν και αυτό τον έκανε να εκραγεί, είπε πάντως ότι δεν χτύπησε τον υπαλληλο  αλλά σε κάθε περίπτωση ζητά συγνώμη για το περιστατικό.

Τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει ζήτημα παραιτησής του.

Σήμερα το πρωί και έπειτα από την αποκάλυψη του βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα κείμενο στο οποίο έκανε λόγο για υπερβολές και ανακρίβειες σχετικά με το περιστατικό ζητώντας παράλληλα “συγγνώμη”. Ωστόσο, λίγο αργότερα η ανάρτηση δεν ήταν πλέον διαθέσιμη.

 

Λίγο αργότερα ο πρώην υπουργός επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία αναφέρει:

«Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητώ συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο.

Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», “λιποθυμιών”, “χειροδικιών” από μέρους μου.

Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση.

Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος.

Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Αντίδραση κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε για το περιστατικό όπου ο Λευτέρης Αυγενάκης φέρεται να χτυπά υπάλληλο αεροδρομίου. Μάλιστα ο πρώην υπουργός σύμφωνα με την καταγγελία απείλησε αστυνομικούς με δυσμενή μετάθεση.

«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Παύλος Μαρινάκης.

Συμπλήρωσε ότι «Θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε την θέση του βουλευτή του πρώην Υπουργού και πλέον βουλευτή της ΝΔ».

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «Για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνο